zondag 16 juni 2013

wordt B-brave de eerste groep die X factor gaat winnen?

B-Brave: Blijf bij mij (82)

Zal er na vier solisten (3 zangeressen en 1 zanger), een groep de vijfde editie van X factor winnen? Als we afgaan op de reacties van voornamelijk vrouwelijke fans, tijdens de live shows, dan zou je bijna niet anders verwachten. Tijdens de derde live show, afgelopen vrijdag, zongen de jongens het nummer ‘Without you’ van David Guetta feat. Usher. Althans ze probeerden dat, want door het gegil van de meiden in de zaal konden ze zichzelf nauwelijks horen. De thuisstemmers maakte het niets uit, want die zorgden dat B-Brave weer een ronde verder is. Volgende week misschien in dit Mega-theater.

B-brave, vijf jongens met een gemiddelde leeftijd van 16 jaar, deden in de tv-uitzending van 26 april auditie met ‘Just the way you are’ van Bruno Mars. Toen bleek al dat ze niet zomaar een groepje zijn dat deelneemt aan een talentenjacht. Er is duidelijk over nagedacht, om de juiste stemmen en personen bij elkaar te brengen. Sinds de inschrijving op 17 oktober 2012, is hard gewerkt om B-brave op 3 maart te kunnen introduceren, een week voor de start van de audities. Vier van de vijf jongens hebben ervaring opgedaan in musicals, eentje probeerde twee keer mee te doen aan het Junior Songfestival.

Kaj van der Voort (Beverwijk, 5 juli 1996) Jai Wowor (Hardinxveld-Giessendam, 16 november 1997), Sam Leijten (Badhoevedorp, 17 februari 1996) en Dioni Jurado-Gomez (Amsterdam, 30 oktober 1997), zijn al een aantal jaren actief in het musicalcircuit. Kai, Dioni en Sam in Ciske de Rat, Jai in Tarzan. Daarnaast deed Dioni in 2011 en 2012 mee met het Junior Songfestival met het nummer ‘Ik wil jou’, maar redde het niet.
Het vijfde lid, Cassius Verbond (Hoofddorp, 11 juli 1997), was achtergronddanser bij Ralf Mackenbach (winnaar Junior Songfestival in 2009) en is de enige met weinig zangervaring. Hij spreekt Duits,Surinaams en Indiaans en dat kan altijd van pas komen als B-brave in het buitenland doorbreekt! Wat er wordt al gesproken over de Nederlandse One direction.

In de tweede live show, op vrijdag 7 juni, zong B-brave het nummer ‘Blijf bij mij’, dat ze 3 dagen daarvoor hadden ingezongen voor de download. Het nummer is de Nederlandstalige versie van ‘Stand by me’ van Ben E King uit 1961, maar werd pas in 1987 een hit (#7). Er bestaan meer dan 400 coverversies van ‘Stand by me’, waarvan drie een notering kregen: Maurice White (#38 in 1985), 4 the cause (#6 in 1998) en Lenny Keylard (#3 in 2010). Gordon schreef de Nederlandse tekst.

Kinderen voor kinderen verleden

Zowel Kai als Sam hebben al één of meerdere albumnoteringen op hun naam staan. Beide zongen mee in de cast van de musical ‘Ciske de Rat’ (#19 in 2007). Daarnaast deden ze solo’s op Kinderen voor kinderen albums. Kai deed  ‘De liefste oma van de wereld (voor Jet)’, Sam deed ‘De gamer’, het titelnummer van de 28e editie. Daarnaast zong Sam ook nog ‘Alles beter weten lied’ op ‘2005’, deel  26 (#28 in 2005) en ‘Mijn beste vriend’ (als Sam L.) op ‘De coolste dj’, deel 27 (#25 in 2006).

3 opmerkingen:

  1. komen jullie ook in Schiedam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mijn vriendin woont in België en heeft gezegt dat er veel fans zijn van b brave ❤️😍❤️😍❤️😍💘💋

    BeantwoordenVerwijderen