zondag 16 juni 2013

Rich Cutillo maakt andere muziek dan zijn vader

Jebroer feat. Rich Cutillo: Allemaal lichten (53)

Zowel voor Jebroer als Rich Cutillo is ‘Allemaal lichten’ niet het hitparadedebuut. Jebroer scoorde al samen met Yellow claw feat. Ronnie Flex en MocroManica met het nummer ‘Nooit meer slapen’ (#31 in 2012). Rich Cutillo ging in 2011 nog door het leven als INB en boekte succes met ‘Chicks houden van me’ (#88) en ‘Haar dagboek’ (#81).

Jebroer is het alter ego van Tim Kimman, geboren op 8 juli 1986 in Leiden. Op zijn dertiende kwam hij in contact met de rap scène door nummers van 2 Pac. Hij verstond er niets van, maar het raakte hem tot op z’n botten. Rond zijn achttiende nam Kimman zelf wat op en bouwde zijn eigen studio.

Vervolgens kreeg hij een aanbod van producer Boazvandebeatz om zich aan te sluiten bij Nouveau riche, een samenwerkingsverband van Nederlandse rappers, waar onder andere Mr. Polska deel van uitmaakt. Naast ‘Allemaal lichten’ heeft Jebroer zelf ook een paar nummers  uit, waaronder ‘Au au’. Samen met Boazvandebeatz werkt hij aan zijn debuutalbum.

Rich Cutillo heet volledig Richard Victor Cutillo, geboren op 30 oktober 1987 in Voorburg. Een jaar voor zijn geboorte scoorde zijn vader, Jerry Cutillo, afkomstig uit Italië, een dancehit met ‘We just’ onder de naam Moses (#3 in 1986).

Richard maakt dan ook heel andere muziek dan zijn vader, door de kant van de Nederlandstalige hiphop op te gaan. Samen met zijn vriend Samuel begint hij de rapgroep UDC. Andere rappers sluiten zich hier bij aan, waarna de naam verandert in MDU. Als het collectief uiteenvalt, besluit Richard solo verder te gaan. Zijn eerste single ‘1 wens’ krijgt veel respons op internet. Onder de naam INB scoort hij in 2011 twee hitjes. En nu onder zijn eigen naam met ‘Allemaal lichten’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten