vrijdag 21 juni 2013

Hitflits: elfde #1-hit voor Gerard Joling; 17 noteringen van Pinkpop acts

Twee weken zat Gerard Joling heel dicht bij de eerste plaats, maar was Maaike Ouboter met ‘Dat ik je mis’ net iets sterker. Vorige week zakte zijn single naar de vierde plaats en leek het er zelfs op dat hij de eerste plaats niet meer zou halen. Maar de afgelopen week is weer alles uit de kast gehaald om #1 te komen en warempel het is ‘m weer gelukt!

gangsters


"Ik vind het vreselijk leuk om dit succes nu te delen met Jandino," was de reactie van Geer op zijn elfde #1-hit. Waarop Jandino twitterde: "Dit is hoe gangsters het doen. Gerard Joling en ik op nummer één, emotioneel en blij." Zou Jandino weten dat de #1-hit mede te danken is aan een downloadactie van Joling, waarbij fans kans maken op een picknick en een boottocht met hun idool op de Westeinderplassen? Ze hoefden er alleen maar de single voor te downloaden, maar niet vaker dan twee keer per dag (!), want anders tellen de verkopen niet mee voor de Single Top 100 ...

‘Mijn liefde’ is qua composite de tweede #1 voor Dino Orpheo Canterburg, beter bekend als Damaru. In 2009 scoorde Damaru samen met Jan Smit dé zomerhit van dat jaar met ‘Mi rowsu (Tuintje in mijn hart)’.

TOP 3

1  (4)   Gerard Joling & Jandino: Mijn liefde
2  (2)   Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell: Blurred Lines
3  (1)   Maaike Ouboter: Dat ik je mis

Gisterenochtend, donderdag 20 juni 2013, kreeg Maaike Ouboter in het radioprogramma van Giel Beelen, een gouden exemplaar voor de verkoop van meer dan 15.000 exemplaren van 'Dat ik je mis'. Aanstaande maandag beginnen de opdrachten van de 9 talenten, en daarin krijgt een van hen Maaike aan het huilen.

De wekelijkse update rond ‘Blurred lines’:
Tot en met donderdag waren er deze week in het Verenigd Koninkrijk 92.093 stuks van verkocht, zo’n 20.000 meer dan van ‘The other side’ van Jason Derülo. Dat wordt dus vast weer een #1-positie voor ‘Blurred lines’, waarmee het nummer voor de vierde week meer dan 100.000 stuks verkoopt. De teller voor 2013 staat daarmee op 677.098 stuks.

In de Britse hitparade stond ‘La la la’ van Naughty boy feat. Sam Smith in mei bovenaan, maar bij ons schiet het nog niet echt op. Wel is het nummer nieuw bij de bovenste tien, want het stijgt van 11 naar #6.

De eerste weeks noteringen van deze week op een rijtje:
#8 Avicii feat. Aloe Blacc: Wake me up, Zweedse dj die voor zijn nummer Amerikaanse zanger/rapper Aloe Blacc vraagt, bekend van ‘I need a dollar’ (#53 in 2010)
#40 Nils van Zandt feat. Gio: What if the world ends, achtste notering voor Niels van de Zande en dertiende voor Giovanni Jap-Ngie, alias Gio
#50 Michel Cleis: Hey lady luck, tweede hit voor Zwitserse dj, opvolger van ‘La mezcla’ feat. Toto la Momposina (#15 in 2009)

#58 John Mayer: Paper doll, eerste single van zijn zesde studioalbum ‘Paradise valley’, dat op 9 augustus uitkomt. 'Paper doll'  is de komende week Megahit op 3FM, zijn vijfde inmiddels. Het nummer werd niet bepaald tijdens de wekelijkse vergadering op woensdagmiddag, maar daarna


#76 A3aan Drost: Ik mis je nu al elke dag, zesde hitsingle voor Adriaan Drost uit het Friese Steggerda. De melodie doet ons sterk denken aan een ander liedje.
#82 Danny Nicolay: Je moest eens weten, elfde notering voor de in Almere in 1973 geboren zanger, tevens oprichter van Multidisk

ALBUMS

Vorige week behield Anouk op het nippertje de eerste plaats met haar album ‘Sad singalong songs’. Deze week hoefde ze zich geen enkel moment ongerust te maken, want het album blijft #1 en verkoopt bijna een kwart meer dan de #2, ‘The shocking Miss Emerald’ van Caro Emerald.

TOP 3

1  (1)   Anouk: Sad singalong songs (vijfde week)
2  (5)   Caro Emerald: The shocking Miss Emerald
3  (3)   Guus Meeuwis: Het kan hier zo mooi zijn

De nieuwe albums van deze week:

#16 Kanye West: Yeezus, zesde album, dat ondanks alle inspanning van de platenmaatschappij, voor het weekend uitlekte. 40 minuten rap/muziek, geproduceerd door de meester zelf, samen met (ja ja) Daft punk en Rick Rubin. Aanstaande zondag nieuwe #1 in Britse albumlijst (tussenstand vrijdagmorgen: 3000 voor op ‘In a perfect world’ van Kodaline)

#17 Sigur Rós: Kveikur, nog maar een jaar na album ‘Valtari’ (#18 in 2012), komt de IJslandse band alweer met een nieuw album. De band bestaat sinds 1994, de naam is ontleent aan Sigurrós, het zusje van oprichter Jón Þór Birgisson. Letterlijk betekent Sigur Rós ‘zege-roos’.

#24 Zazí: Siren song, debuutalbum van Sabien Bosselaar, Dafne Holtland en Margriet Planting, die vorig jaar de zomer opleukten met het vrolijke ‘Turn me on’ (#43). Op het album, opgenomen in Berlijn met producer Moe Jaksch, staan naast de hitsingle, nog elf andere ‘eigenzinnige pop-folk’ liedjes, gezongen in het Engels, Frans, Duits, Noors en Spaans.

#26 Johannes Rypma: Play me, debuutalbum van de #2 van The voice of Holland 3, eerder dit jaar. Op dit album zingt Johannes, covers uit The voice, maar ook nieuwe nummers, geschreven door onder andere Gordon Groothedde, Syb van der Ploeg, Fluitsma & Van Tijn en Daniel Gibson.

#65 J. Cole: Born sinner, van oorsprong Duitse rapper Jermaine Lamarr Cole, die in 1985, acht maanden oud, verhuisde naar North Carolina. ‘Born sinner’ is na ‘Cole World – the sideline story’ (#88 in 2011) zijn tweede album. Cole zong met Alexis Jordan het nummer ‘Acid rain’ (#88 in maart)

In bovenstaand rijtje mist nog één eerste weeks: ‘Eureka!’ van la Pegatina op #99. De Catalaanse rumbaband maakte een feestje van hun optreden, zaterdagmiddag op de mainstage van Pinkpop. Deze notering is de laagste van maar liefst 17 albums die (mede) dankzij het festival genoteerd staan. Dat zijn er 2 meer als in 2012. Hier volgen ze allemaal, met tussen haakjes de stand van vorige week. Staat er geen stand, dan gaat het album op herhaling.

#4   Queens of the Stone age: … like clockwork (8)
#7   Passenger: All the little lights (12)
#8   Kodaline: In a perfect world (82)
#14 Thirty seconds from Mars: Love lust faith + dreams (85)
#15 Kensington: Vultures (incl. Festival editie) (68)
#19 the Opposites: Slapeloze nachten (16)
#21 Alt J: An awesome wave
#32 Douwe Bob: Born in a storm (47)
#48 Bastille: Bad blood
#52 the Scripts: 3
#56 Blaudzun: Heavy flowers
#58 Lianne la Havas: Is your love big enough?
#69 Paramore: Paramore
#72 Trixie Whitley: Fourth corner
#81 Miles Kane: Don’t forget who you are
#97 Triggerfinger: Faders up vol. 2 – live in Amsterdam
#99 la Pegatina: Eureka! (eerste weeks)

Een volledig overzicht van alle Pinkpop noteringen in single, album en midpricelijst krijg je later deze middag in een apart artikel ‘De invloed van Pinkpop’. Daarbij zullen we voor singles en albums ook de dagnoteringen geven. Mis het niet!

Daarna melden we ons pas volgende week vrijdag weer met een nieuwe Hitflits. Intussen kun je voor achtergronden bij de albumnoteringen terecht op de nieuwssite van 3FM. De volledige lijsten staan op Dutch Charts. Volg ons via Twitter en je mist niets meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten