zondag 20 oktober 2013

Gerenommeerde artiesten laten het (even) afweten

Bruno Mars: Gorilla (92)
Eminem: Rap God (99)

Twee artiesten die toch wel tot de crème de la crème van de popmuziek mogen worden geregeld, laten het een beetje afweten. De eerste, Bruno Mars komt slechts op #92 binnen met ‘Gorilla’, de vierde single van zijn album ‘Unorthodox jukebox’. De videoclip ging op 15 oktober tijdens zijn concert in het Ziggo Dome via Facebook in première. Van ‘Unorthodox jukebox’ verschijnt op 9 november een deluxe versie met vijf extra bonustracks. Het album is goud en zou daarmee platina kunnen worden.

snelle rapper

De andere, Eminem, is net binnen op #99 met ‘Rap God’. ‘Berzerk’ kwam twee maanden geleden niet verder dan #52.  ‘Rap God’ zal die positie echter nooit halen. Opvallend dat beide nummers middelmatig scoren, want het zijn nieuwe nummers, afkomstig van het album ‘The Marshall Mathers LP 2’, dat op 5 november verschijnt. ‘Survival’, single #2, is zelfs helemaal aan ons voorbij gegaan. In het refrein van ‘Rap God’ rapt Eminem in slechts 15 seconden, 97 woorden, dat zijn er 6,5 per seconde!

Aan dit rijtje (Bruno Mars en Eminem), kunnen we nog een gerenommeerde zangeres toevoegen: Rihanna. Haar ‘What now’ lijkt vorige week al de hoogste stand te hebben behaald: #57, want deze week zakt het een plaatsje. De overeenkomst tussen ‘Gorilla’ en ‘What now’ is dat ze beide Alarmschijf zijn geweest. Vroeger was dat ook een gerespecteerde schijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten