vrijdag 25 oktober 2013

Hitflits: album Kinderen voor kinderen terug op #1; zeventiende #1 voor Marco Borsato

Vandaag en morgen wordt in Vredenburg in Utrecht de jaarlijkse tv-show opgenomen van Kinderen voor kinderen. Dat de kinderen daar veel plezier aan zullen beleven, staat al van te voren vast. Maar ze zullen nog meer uitgelaten zijn dan anders, nu ze weten dat ‘Klaar voor de start (deel 34)’ terugstijgt naar de eerste plaats van de Album Top 100. Het album stond al twee weken bovenaan, maar zakte vorige week naar de vierde plaats. Nu blijft het zelfs Jan Smit én Pearl jam voor! De single ‘Klaar voor de start’ zakt van 22 naar #32, maar gaat vast weer stijgen. De tv-special wordt op 9 november uitgezonden.

1  (4)   Kinderen voor kinderen: Klaar voor de start (deel 34)
2  (3)   Pearl jam: Lightning bolt
3 E.W. Jan Smit: Unplugged – De Rockfield Sessies

‘De mooiste jaren … die komen nog’ van Frans Bauer zakt van de eerste naar de vijfde plaats.

Het restant eerste weeks noteringen:
#4 Katy Perry: Prism, aanstaande zondag zal Perry met 'Prism' haar tweede #1-album in de Britse albumlijst scoren en blijft ze James Blunt ruim voor
#6 James Blunt: Moon landing
#25 the New shining: Wake up your dreams
#30 Philippe Jaroussky / Venice Baroque Orchestra / Andrea Marcon: Farinelli: Porpora arias
#53 Steve Hackett: Genesis revisited: live at Hammersmith Odeon
#55 Ramses Shaffy: Ramses 80
#59 Collegium Vocale Gent / Philippe Herreweghe: Stabat Mater – Antonin Dvořák
#64 Motorhead: Aftershock
#65 Gare du Nord: Collected
#73 Jo Hatman: Dirt on my tongue
#88 Dudettes: Subconscious

SINGLES

Het zal voor niemand een verrassing zijn dat Marco Borsato op #1 binnenkomt met ‘Muziek’.  Wat wel een verrassing is, is het overwicht op de #2, ‘Tsunami’ van DVBBS & Borgeous, want dat is slechts 14%. Het is dan ook meer een pyrrusoverwinning op de #2, want langer dan één week zal het nummer niet stand houden en dat mag je toch wel verwachten van een artiest als Borsato die na twee jaar eindelijk weer met nieuw werk komt. Voor de statistiek maakt het niet uit, want het is zijn zeventiende #1-hit, en als we ‘One thousand voices’ van The Voice of Holland in 2011 meetellen, zijn achttiende.

TOP 3

1 E.W. Marco Borsato feat. Bag2bandk & Ali B: Muziek (eerste week)
2 ( 3)   DVBBS & Borgeous: Tsunami
3  (1)   Pharrell Williams: Happy

‘Wake me up!’, de zomerhit van 2013, is niet alleen de verdienste van Avicii, maar minstens ook van de zanger, Aloe Blacc. Alleen om onduidelijke reden krijgt hij daar geen credit voor. Het is dan ook meer dan terecht dat zijn akoestische versie die hij vorige week vrijdag in De Wereld Draait Door zong, een hit wordt. Het nummer komt binnen op #24, eindelijk gerechtigheid dus! Overigens is de versie van Beth, vorige week binnen op #54, alweer uit de lijst verdwenen. Blacc staat deze week met twee nummers genoteerd, want op #72 gaat ‘I need a dollar’ uit 2010 op herhaling op #72. Destijds kwam het nummer tot de 53e plaats.

De overige eerste weeks noteringen van deze week zijn:
#14 Justin Bieber: Hold tight
#27 Lady Gaga feat. R. Kelly: Do what u want
#31 Tyga & Justin Bieber: Wait for a minute
#57 Fedde le Grand & Di-rect: Where we belong
#70 Half moon run: Full circle
#74 Rafiki: Samurai
#77 Deorro: Yee
#82 Arjon Oostrom feat. Jeroen van Zelst: Ze is veel ouder
#83 Byentl: Inside your heart
#89 Berget Lewis: Aviator
#90 Frank van Etten: Grijp je kans en voel je vrij
#95 Digitzz: The jam
#98 OneRepublic: Counting stars

alle kleuren

Na een hectische week rond Zwarte Piet, gaat  Sinterklaas, wie kent hem niet?’ van Henk & Henk opnieuw op herhaling. Twee weken geleden even op #100, deze week op #12. Daarnaast  lieten de makers zich niet onbetuigd en maakten als geste een nieuwe versie waarin Zwarte Piet alle kleuren krijgt, behalve zwart. Deze ‘Regenboogversie’ is de laatste twee dagen ook gedownload, maar te weinig voor een notering. Daarvan vragen we wel af wie het nummer hebben gedownload? De voorstanders van Zwarte Piet of zijn tegenstanders …

Tot zover deze Hitflits. Na het weekend zijn wij er weer met een nieuwe Megaman met daarin meer over de hit van Henk en Henk. Dan kunnen we ook melden waar we ons mee bezig hielden, waardoor er twee weken geen Megaman verscheen. Vanaf zaterdagmiddag kun je op nieuwspagina van 3FM terecht voor de albumsnippers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten