zondag 20 oktober 2013

James Blunt nu ook geliefd bij (sommige) Blunt-haters

James Blunt: Bonfire heart (80)

Afgelopen week heb je al de nummers van het album ‘Moon landing’ van James Blunt, kunnen beluisteren, want Radio 2 had de primeur. Sinds vrijdag is het te koop en wij zijn dan ook benieuwd hoe hoog het volgende week zal binnenkomen.

Na ‘Some kind of trouble’ in 2010, dat alleen ‘Stay the night’ als hitsingle opleverde, is Blunt na drie jaar stilte terug met een single en een album. De meest verassende recensie die we lazen over de single ‘Bonfire heart’, was ‘ik wil dit nummer haten, maar dat kan ik niet omdat het zo goed is’.

Een compliment dus van iemand die James Blunt altijd niets heeft gevonden, maar nu moet toegeven dat Blunt in staat is om zelfs zijn grootste haters, te behagen. En dat komt vooral doordat het nummer meer uptempo is dan voorheen. Dat andere geluid is niet alleen Blunt zijn verdienste, maar ook van Ryan Tedder, medecomponist en producer. Opvallend, want ‘Stay the night’ (#13 in 2010) schreven ze ook samen. Het is ons niet bekend wat die ene  recensent daar destijds van vond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten