zondag 20 oktober 2013

De oude garde

Onder de oude garde vallen die acts die al eerder een hit scoorden in de Single Top 100. Dit keer krijgen ze een minder uitgebreide behandeling als de andere eerste weeks. Deze
week zijn de oudgedienden:

Justin Bieber: All that matters (11)

‘Heartbreaker’ van Justin Bieber kwam vorige week binnen op #5 en zakt deze week naar #75. ‘All that matters’ komt op #11 binnen en zou dus statistisch gezien volgende week nog lager moeten uitkomen. Nog even en een single van Bieber (er komen er tien achter elkaar), staat er maar één week in!

John de Bever: Ik vergeef je (74)

Voor het vierde achtereenvolgende jaar scoort John de Bever drie hits in één hitjaar. In 2011 waren het er, door het tegelijk uitbrengen van twee nummers, zelfs vijf! ‘Ik vergeef je’ (Wij jou ook John, niet meer doen dus hè?) is geschreven door Jeffrey Weber, inderdaad de zoon van Marianne Weber.

Pitbull feat. Ke$ha: Timber (89)

Ook de Britse Kesha Sebert (Ke$ha)is gezwicht voor de Amerikaanse rapper Pitbull. Het blijft niet alleen bij Ke$ha, want ook Nile Rogers, die dit jaar de disco nieuw leven inblies met onder andere ‘Get lucky’ van Daft Punk, gaat samenwerken met Pitbull. Rogers gaat ‘Le freak’, zijn hit met Chic, nieuw leven inblazen, samen met de act Hype Active, dat bestaat uit Pitbull, hiphop duo Playin’Skillz en zangeres Vonzell, bekend van het derde seizoen American Idol.

Wesly Bronkhorst: De eerste kus (90)

Wesly Bronkhorst, geboren in 1982 in Koog aan de Zaan, wordt aanstaande woensdag, 23 oktober, 31 jaar. ‘De eerste kus’, een compositie van Emile Hartkamp en Norus Padidar, is na ‘Als jij had gedacht’ (#95 in mei), zijn achtste notering en tweede dit jaar. Beide nummers staan op zijn album ‘Wesly Bronkhorst’ dat op #24 binnenkomt van de Album Top 100.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten