zondag 16 februari 2014

Afrojack deed zanger huilen

#20 Afrojack feat. Wrabel: Ten feet tall

Afrojack (rechts op de foto) zingt zelf niet en moet dus elke keer op zoek naar een geschikte zanger(es). Op al zijn voorgaande hits waarop gezongen werd, 11 stuks, mochten zeven keer de mannen de zang voor hun rekening nemen en vier keer de vrouwen. Ook op ‘Ten feet tall’ is het een man die de dienst uitmaakt, waarbij de verhouding mannen – vrouwen op 8:4 komt.

Stephen Wrabel (links op de foto) is op ‘Ten feet tall’ degene die de eer bij de mannen hoog moet houden. Hij komt uit Los Angeles en schreef lange tijd nummers voor en met anderen, waaronder Gary Lightbody van Snow patrol, Avicii, maar ook onze eigen Ilse Delange; ‘Learning to swim’ op het album ‘Ey to the hurricane’ is van zijn hand.

‘Ten feet tall’ is een eigen nummer van Wrabel dat hij in mei 2012 heeft uitgebracht. Afrojack hoorde het nummer en vroeg toestemming om het te remixen. Wrabel vond het best, want zo’n vraag krijg je als beginnend componist/zanger niet elke dag! Afrojack ging er mee aan de gang en liet het nummer in première gaan op 21 juni 2013 tijdens Electric Daisy Carnival 2013 in Las Vegas. Toen Wrabel daar een opname van zag, kreeg hij tranen in zijn ogen. Niet van boosheid, maar van ontroering.

Begin januari 2014 hebben de twee de videoclip opgenomen. Op 2 februari was de wereldpremière tijdens ‘Cool Twist’, een reclamespot van Bud Light, die uitgezonden werd tijdens de Super Bowl, waar een half miljard mensen naar kijken. In mei komt Afrojack met een nieuw album.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten