zondag 16 februari 2014

Carnaval / Après-ski hits (5)

Schreven we vorige week met de binnenkomst van ‘Als ge dot bent’ van het Feestteam dat een nummer gezongen in het dialect wel zou passen tussen de feestnummers. Deze week is er zelfs een echt carnavalnummer dat scoort en van een oude bekende! Daarnaast laten de Snollebollekes nog een keer van zich horen. Op naar de nieuwe feesthits van deze week.

#34 Snollebollekes: Snollebolleke

Dit mag best wel bijzonder genoemd worden: een feestact dat in korte twee hits scoort. Op #13, gezakt van #11, staat ‘Vrouwkes’ van Snollebollekes en op #34 komt de act binnen met ‘Snollebolleke’. ‘Vrouwkes’ stamt van het carnaval 2013 en werd, na het in de wacht slepen van party-award voor ‘beste party single van 2013’, alsnog uitgebracht met een ietwat gewijzigde tekst. Jurfen Gofers, die achter de act Snollebollekes zit, kondigde toen al aan met   DJ Maurice, deze maand nog te komen met de opvolger, getiteld ‘Snollebolleke’.

het land in

Omdat het allemaal uit de hand is gelopen werd er snel gezocht naar iemand die de nummers ook op de bühne kan brengen, want de aanvragen voor optredens stromen binnen. Daarbij kwamen Jurjen Gofers en Maurice Verschuren (DJ Maurice) uit bij Rob Kemps (links op de foto), tonprater in Best en omgeving. In 2007 werd hij tweede in het BNN-programma ‘Lama Gezocht’. Vervolgens heeft hij een tijdje voor 101TV gewerkt.


#43 Lawineboys: De bel

Eigenlijk zou ‘Je krijgt niets meer van mij’ van Lawineboys (= Addie Compen en Koen van Steenbergen, afkomstig uit Budel) op single uitkomen. Tijdens de opnamen van dat nummer ontstond het idee voor ‘De bel’. En waarom wachten tot 2015, dan kan wel iemand anders op het idee komen immers? Hoewel, het nummer is niet van hen zelf, maar een cover van Beppie Kraft. Weet jij welke? Meldt het ons!

#56 Vastenavend in ’t Krabbegat: ‘k Eb ’t voorjaar in m’n kop!

Voor het tweede achtereen volgende jaar scoort een echt carnavalslied en wederom door dezelfde uitvoerende verenigd in Vastenavend in ’t Krabbegat. Al sinds 1946 wordt er jaarlijks door de Stichting Vastenavend een speciaal carnavalsliedje (Vastenavend) geschreven voor Bergen op Zoom, dat dan is omgedoopt tot ‘t Krabbegat.
Het thema voor dit jaar werd bekend gemaakt op 2 november 2013 en luidt: ‘‘k Eb ’t voorjaar in m’n kop!’. Vervolgens wordt iedereen gemaand het nummer te downloaden of te streamen via Spotify, want het kan een hitnotering opleveren. Het nummer scoort nu al flink hoger dan in 2013 met ‘Levt, bròòd en spevle’, dat tot #56 kwam.

#82 Johnny Gold: Lalluh

Na een jaartje afwezigheid is Kees Verlee alias Johnny Gold weer van de partij. ‘Lalluh’  is inmiddels zijn vierde notering. De melodie van ‘Lalluh’ is van het nummer ‘Rammpsteiner kloempestoemper’ van de WC Experience, van hun cd ‘Klets’ uit 2000.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten