zondag 16 februari 2014

Jake Bugg scoort hit dankzij DWDD spinoff

#66 Jake Bugg: Broken

Opvallend, Jake Bugg scoort met een nummer uit 2012! ‘Broken’ is afkomstig van zijn naamloze debuutalbum, waarvan ‘Lightning bolt’ destijds een leuke hit was: #35. In juni 2013 stond Bugg met ‘Broken’ genoteerd in de Britse hitparade, maar niet met de albumversie.  Begin 2013 had hij het nummer opnieuw opgenomen met producer Rick Rubin en met Chad Smith van de Red hot chili peppers achter het drumstel.
Rest de vraag waarom ‘Broken’ nu een notering bij ons krijgt? Het antwoord is de uitzending op zaterdag 8 februari 2014 van het tv-programma 'DWDD Saturday Night’. Die avond mochten Hugo Borst en Henry Schut, presentatoren van de zondagmiddageditie van het NOS  radioprogramma Langs de lijn, hun ideale muziekavond samenstellen.
Daarin ging het van Joy Divison, de Red hot chili peppers tot U2 en The child of lov. In de albumsnippers kun je lezen dat door deze uitzending het gelijknamige album van The child of lov deze week een notering krijgt in de Album Top100, postuum want de zanger leeft niet meer.

Dankzij het programma scoort Jake Bugg met ‘Broken’ zijn tweede hit in Nederland. Hugo Borst koos een optreden van hem uit in de GrahamNorton Show van 28 juni 2013, waar hij ‘Broken’ zong, dat gaat over Abigail Carter, Bugg zijn oude liefde uit Glasgow.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten