vrijdag 21 februari 2014

Hitflits: eerste #1 voor Katy Perry, album Stromae terug op #1

Vorige week passeerde Katy Perry haar grootste hit, ‘I kissed a girl’ (#3 in 2008), door met ‘Dark horse’ feat. Juicy J naar #2 te stijgen. Deze week zet ze er nog een tandje bij en stijgt door naar de eerste plaats, waarmee ze dus haar eerste #1-hit scoort. Ze had daar ruim 4 jaar en 18 hits voor nodig. In de Amerikaanse hitparade staat ‘Dark horse’ voor de vierde week bovenaan. Of het nummer het bij ons ook zo lang zal volhouden? Dat valt nog wel te bezien met de finale van The voice kids en ‘You and I’, de nieuwe single van Anouk.

TOP 3

  1. (2) Katy Perry feat. Juicy J: Dark horse (eerste week)
  2. (1) John Legend: All of me
  3. (19) Clean bandit feat. Jess Glynne: Rather be
Naast ‘Rather be’ zijn er nog twee nieuwe noteringen bij de bovenste tien. Op #6 (van #55!) ‘Say something’ van A great big World with Christina Aguilera. Voor het duo van A great big World is het hun eerste top 10-notering, voor Christina al haar twaalfde. Ook de Gebroeders Ko doen goede zaken, want hun ‘Drink als een prins’ feat. la Bomba, stijgt in de zesde week van 27 maar #7. Voor de broers is het hun vijftiende top 10-notering. Voor  volgende week verwachten we zeker ‘Shot me down’ van David Guetta feat. Skylar Grey bij de bovenste tien. Het nummer stijgt deze week van 96 naar #16.

Het is een uitermate rustige week in singleland. Wellicht heeft het te maken met de voorjaarsvakantie, afgelopen week in het midden van het land? Dan zal de rust nog wel even aanhouden, want de komende week gaat het noorden op slot en daarna volgt het zuiden. Het resultaat: slechts 5 eerste weeks noteringen:
#69 Kraantje pappie feat. MC Jiggy Djé: Feesttent
#83 Vinzzent: Vrijdag is vrij
#88 Djumbo: Hands up, cover van Ottawan (#5 in 1981)
#97 ZEDD feat. Hayley Williams: Stay the night
#98 Rigby: Let go

ALBUMS

Op 20 november vult hij moeiteloos de Ziggodome, in juni staat hij op Pinkpop en begin april staat hij in de Heineken Music Hall. Stromae, de Franstalige Belg die al drie top 10-hits op zijn naam heeft staan. Drie weken geleden bereikte zijn tweede album 'Racine carrée' de eerste plaats. De afgelopen weken stond het op de derde plaats en deze week stijgt het terug naar de eerste plaats. Wellicht voor een run die nu langer gaat duren dan de eerste.

ALBUM TOP 3

  1. (3) Stromae: Racine carrée (tweede week)
  2. EW Go back to the zoo: Zoo (derde album, hoogste notering!)
  3. EW Alain Clark: Walk with me
Naar #4 zakt ‘Passing through’ van Chef ‘special. De heren hebben echter niet te klagen, want de single ‘In your arms’, gezakt naar #56, is de komende week Megahit op 3FM. Wellicht dat het nummer volgende week wel boven de 39e positie komt, de hoogste notering.

Ook in de Album Top 100 kun je de eerste weeks noteringen precies op één hand tellen. Naast de albums van Go back to the zoo en Alain Clark zijn het de volgende drie:
#41 Miloš Karadaglic / London Philharmonic Orchestra / Yannick Nézet-Séguin: Aranjuez
#55 A great big World: Is there anybody out there?
#89 Mark Lotterman: Year without summer

Tot zover deze Hitflits. Ook voor dit weekend hopen we op enig edelmetaal, zowel bij de mannen als de vrouwen. Daarna maken we ons op voor een nieuwe Megaman. Intussen kun je op de nieuwspagina van 3FM terecht voor de albumflitsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten