zondag 28 september 2014

Bassist Alt-J verliet de groep te vroeg

#86 Alt-J: Every other people

In de Album Top 100 komt het album This Is All Yours van Alt-J binnen op de zesde plaats. Alt-J, dat staat voor het symbool Δ (toetsencombinatie om de Griekse letter delta (Δ) te genereren op een Apple toetsenbord), is een Britse band uit Leeds.

De vier leden, Gwil Sainsbury (gitaar/bass), Joe Newman (gitaar/lead vocals), Gus Unger-Hamilton (keyboards/vocals) en Thom Green (drums), kennen elkaar van de Leeds University. Gus studeerde Engels, de anderen kunst. Toen Joe een paar van zijn zelfgeschreven nummers aan Gwil liet zien, was hij zo enthousiast dat de vier gelijk een paar nummers opnamen.

Na hun afstuderen verhuisden de vier jongens naar Cambridge, waar ze veel oefenden. In 2011 verscheen de EP Δ, met het onweerstaanbare ‘Mathilda’. In 2012 brachten ze het album An Awesome Wave uit, dat bij ons de 18de plaats bereikte. Begin dit jaar heeft Gwil Sainsbury de groep verlaten en zijn de andere drie doorgegaan. Sneu voor Gwil, net nu de groep internationaal succes begint te krijgen. In eigen land komt het album This Is All Yours zelfs binnen op de eerste plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten