zondag 28 september 2014

Dr. Kucho haalt zijn gelijk

#66 Dr. Kucho! & Gregor Salto: Can’t stop playing (Oliver Heldens & Gregor Salto remix)                       *** hoogste eerste weeks ***

Na het succes van ‘Can’t stop playing’ (#16 in 2005) hebben de Spaanse Dr. Kucho (= Daniel Manzano Salazar) en de Nederlandse Gregor Salto (=Gregor van Offeren), de degens nog één keer gekruist. Dat was twee jaar later met ‘Love is my game’ (#24 in 2007).

Anno 2014 lijkt het alsof Dr. Kucho weer herenigd is met Gregor Salto, nu ‘Can’t stop playing’ opnieuw een hit wordt. Niets is minder waar, want Dr. Kucho heeft daar niets mee van doen. Het nummer is geremixt door Oliver Heldens en … Gregor Salto!

grap

Het initiatief voor de remix lag bij Oliver Heldens. Hij was bezig met een nieuw nummer en pakte voor de grap ‘Can’t stop playing’ uit 2005 er bij. Vervolgens draaide hij het nummer in zijn sets, dat zeer goed werd ontvangen. Daarop werd Gregor Salto er bij gehaald, met wie hij de definitieve remix maakte.

gepasseerd

En Dr. Kucho!? Ook hij maakte een remix van ‘Can’t stop playing’, die zou worden uitgebracht door Spinnin Records. Toen hij echter op 29 augustus, de dag van release, keek waar zijn remix bleef, bleek de platenmaatschappij niet zijn versie maar die van Oliver en Gregor te hebben uitgebracht.

Na diverse mailtjes van Dr. Kucho! gaf de platenmaatschappij als excuus dat het tegelijk uitbrengen van beide remixen, een strijd zou opleveren en daar zou niemand bij gebaat zijn. In plaats van dat Spinnin de remix van Dr. Kucho! uitbracht, kozen ze voor de andere remix, omdat Oliver Heldens momenteel goed in de markt ligt.

contractbreuk

Dr. Kucho! is echter ook niet van gisteren. Ooit heeft hij contractueel vast laten leggen dat geen andere naam op het hoesje mag staan dan die van hem en Gregor Salto. Op 22 september heeft Spinnin Records eieren voor hun geld gekozen, en is er één hoes met daarop Dr. Kucho! & Gregor Salto: Can’t stop playing. The remixes. Daarnaast zijn beide versies wel los verkrijgbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten