zondag 28 september 2014

Facebookactie levert Jerry van Vianen hit op

#78 Jerry van Vianen: Jij lleen

Artiesten wringen zich in alle bochten om hun plaatje onder de aandacht te brengen. Daarvoor gebruiken ze vooral de sociale media. Zo ook Jerry van Vianen (‘s-Gravenhage, 17 februari 1970).

Via zijn Facebook-pagina kondigde hij op 19 juni ‘Jij alleen’ aan, maar vertelde er niet bij dat het zijn nieuwe single was. Vervolgens vroeg hij 40 bnn-ers, waaronder Barbie, Frans Duijts en Djumbo, een spotje in te spreken, waarin zij melden al te weten wat er op 10 september stond te gebeuren. Onder het mom van ‘jij kunt het ook weten’, werden de mensen naar de site van ‘Jij alleen’ gelokt om deze te liken. Alles onder het mom van ’10 september dan is het zover’.

En wat gebeurde er op 10 september? Iets dat iedereen al vanaf het begin doorhad, namelijk de première van de single ‘Jij lleen’, die werd gepresenteerd in zijn eigen woonplaats. Zonder de actie hadden weinigen van de single geweten, dus we kunnen zeggen dat deze een succes is. Nu het vervolg, want hoe houd je dat vast?

Jerry van Vianen was autoverkoper tot 2003. Toen het slecht ging in de autobranche, pakte hij zijn oude liefhebberij op: zingen. In het verleden had hij wel eens meegedaan aan  zangwedstrijden waarbij hij Marco Borsato  imiteerde. In 2005 bracht Jerry zijn eerste single ‘Neem me mee’ uit, waaraan hij ook had meegeschreven.

‘Jij lleen’ is geen nummer van Jerry zelf, maar van Guy Chambers, de man achter het grote succes van onder meer Robin Williams. Op een nummer van Chambers (welke Jerry??) schreef Lex Hakker, die al eerder nummers voor Jerry had bewerkt, een Nederlandse tekst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten