zondag 28 september 2014

Echosmith gaf muziek gratis weg

#81 Echosmith: Cool kids

We durven met zekerheid te stellen, dat als er deze week geen 90’s week op 3FM zou zijn, dat ‘Cool kids’ van Echosmith de nieuwe Megahit was geworden. Nu moeten ze nog een weekje langer wachten, tenminste als volgende week woensdag niet een ander, nog beter plaatje, uit de hoge hoed wordt getoverd tijdens het wekelijkse overleg van de 3FM dj’s.

Of 3FM het nummer alsnog tot Megahit bombardeert, ‘Cool kids’ van Echosmith wordt sowieso een grote hit. Daarvoor zijn niet de dj’s verantwoordelijk die het nummer draaien, maar de leden van Echosmith zelf, die we even aan je zullen voorstellen.
Echosmith bestaat sinds februari 2009 en komt uit Toluca Lake, Los Angeles in Californië. Het is een volledige familieaangelegenheid, want Echosmith wordt gevormd door vier leden van de familie Sierota. Dat zijn Sydney Grace Ann (zang, 21 april 1997), Jamie Jeffery David Harry (gitaar, 9 april 1993), Noah Jeffery David Joseph (bas, 1 januari 1, 1996) en Graham Jeffery David (drums, 5 februari  1999).

gratis

Sinds mei 2012 heeft de band een contract bij Warner Bros Records. Bijna een jaar later, in april 2013 kreeg Echosmith in Alternative Press, een Amerikaanse muziekmagazine, het stempel veelbelovend. ‘Cool kids’ verscheen op 4 juni 2013 als tweede track van de EP Summer Sampler, die gratis werd aangeboden via hun website en in Spotify. In oktober 2013 bracht de band het album Talking Dreams uit, en verscheen ‘Cool kids’ officieel op single. Succes bleef uit, tot deze zomer en inmiddels staat het #19 in de Amerikaamse Billboardlijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten