zondag 28 september 2014

Henk Dissel kent de Vlinderslag niet

#96 Henk Dissel: Vlinderslag

“De vlinderslag, ook wel de ‘armdoorhaal’ genoemd, is voortgekomen uit de klassieke schoolslag, doordat de contrabeweging van de armen op een bepaald moment boven het water werd uitgevoerd. De zogeheten 'armdoorhaal' werd verlengd in de richting van de heupen, terwijl aanvankelijk de schoolbeenslag gehandhaafd bleef. In tegenstelling tot de school-, rug- en vrije slag vereist de vlinderslag kennis en vaardigheid.” Tot zover deze zwemles volgens WikiPedia.
Als je de videoclip van ‘Vlinderslag’ bekijkt, dan blijkt duidelijk dat Henk Dissel niet heeft opgelet tijdens zwemles, want hij doet daarin de klassieke schoolslag! Gelukkig is het animatie, en met de schoolslag komt hij ook een heel eind. ‘Vlinderslag’ is de twaalfde hit voor Henk Dissel uit Zeist.

Talent award

Op 18 september ontving Henk tot zijn verrassing tijdens het BUMA NL festival in ‘s-Hertogenbosch de award voor grootste talent. Deze award wordt jaarlijkse toegekend door een jury die bestaat uit professionals in de muziekbranche. Andere winnaars waren:

Beste Zanger
Django Wagner

Beste Zangeres
Marianne Weber

Beste Auteur
Jan Smit

Beste Single
Snollebollekes – Vrouwkes

Beste Live act
Toppers

Beste Videoclip
Rene Froger - Juich voor NL

Lifetime Achievement Award
Pierre Kartner - gehele oeuvre

Geen opmerkingen:

Een reactie posten