maandag 24 maart 2008

Film over Missy Elliott

Missy Elliott: Ching-a-ling (97)

Missy Elliott is volwassen, althans als we kijken naar het aantal hits, want ‘Ching-a-ling’ is haar 21ste notering. Qua albums is ze nog lang niet zover, want ze is nog maar toe aan haar zevende album. ‘Ching-a-ling’ is daarvan de voorloper, en het is tevens het thema van de film ‘Step up 2 the streets’, geproduceerd door Timbaland. Drie weken geleden kwam Tania Christopher feat. Yung craze binnen met ‘Show me’. Zij mocht speciaal voor de Nederlandse markt het thema inzingen. Missy deed het voor de Amerikaanse markt.

filmpje
In juni 2006 kondigde Universal pictures aan met een film te komen over Missy Elliott. De filmmaatschappij had de rechten gekocht van het levensverhaal van Melissa Arnette (Missy) Elliot, geboren op 1 juli 1971 in Portsmouth, Virginia. Regisseur wordt Diana Houston, die tevens met Missy het script schrijft. Producer Timbaland werd benaderd om mee te doen, maar weigerde omdat de film te dramatisch zou worden; Missy heeft niet echt een leuk leven achter de rug. Inmiddels heeft hij toegezegd zijn beslissing te heroverwegen, als Missy kans ziet om nog andere acts te strikken, zoals Ginuwine en rapper Magoo. Het is nog niet zeker of Missy zichzelf zal spelen.

Naast haar eigen nummers is ze ook actief met en voor anderen. Met de Oekraïnse zangeres Ruslana, winnares van het Eurovisie Songfestival 2004 met ‘Wild dances’, nam ze het duet ‘The girl that rules’ op. Daarnaast werkt Missy aan nieuw materiaal met onder anderen Whitney Houston, Monica, Janet Jackson en Amy Winehouse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten