woensdag 26 maart 2008

Midweek: Duffy komt er aan!

Met een weekje vertraging zien we aanstaande vrijdag Duffy alsnog naar #1 stijgen met ‘Mercy’. Dat betekent dat Jeroen van der Boom het met ‘Betekenis’ (nog) niet gered heeft, hoewel zijn single wel staat te trappelen, het nummer zal naar #2 stijgen. Twee nummers maken kans om de top 10 binnen te komen: ‘The girl you lost to cocaine’ van Sia (waarvan nu ook het origineel uit is) en Kelly Rowland met ‘Work’.

De invloed van het Paasweekend, waardoor mensen minder met muziek zijn bezig geweest (denk aan downloaden), en één verkoopdag minder, laten een rustige midweek zien. Echt hoge binnenkomers hoef je vrijdag dan ook niet te verwachten. De meeste kans voor een positie bij de bovenste dertig heeft Krezip met hun versie van the Korgis-hit ‘Everybody’s gotta learn sometimes’. Daarnaast zijn het vooral de dancehits die de toon bepalen: Leon Bolier met ‘Ocean drive boulevard’, Mondotek met ‘Alive’ (waarop de nieuwste rage techtonik beoefend wordt), Nils van Zandt ft. Shana Wood met ‘Be with you’ en Quinten de Rozario met ‘Dropdead crazy gorgious’.

Tegenwicht komt er van twee kanten. Rob de Nijs met ‘Wieringerwaard’ en de Amerikaanse zangeres Sarah Bareilles met ‘Love song’.


In de Album Top 100 zou het een dubbelslag kunnen worden voor Duffy met ‘Rockferry’; nog een kleine sprint en ze stoot Amy Winehouse met haar album ‘Back to black’ van de troon. Binnenkomers zijn er van Panic at the disco met ‘Pretty.odd’, Cavalera conspiracy met ‘Inflikted’ en the Skills met ‘Midnight boom’. En wellicht dat onderin in de albumlijst Charlène met ‘Hé hallo’ nog binnenkomt. Maar pin ons er niet op vast.

Vrijdag worden de definitieve lijsten samengesteld. Dan zijn wij er ook weer met een nieuwe Hitflits, en zullen we zien of het Duffy gelukt is.

11 opmerkingen:

  1. Wat triest dat de megaman de midlijsten voor zich alleen houd. En al tien weken geen downloadlijsten met percentages meer precenteerd. Zodat elk overzicht en inzicht in de Top 100 verdwijnt. Of is dat juist de bedoeling van de megamnan om zijn lezers zo dom te houden en zelf altijd gelijk te krijgen.

    Gewoon te triest voor woorden.
    En deze site stelt ook geen zak meer voor !

    groeten !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eminem
    "De invloed van het Paasweekend waardoor mensen minder met muziek bezig zijn (denk aan downloaden)"? Als je ziet wat er met Kerst allemaal werd gedownload toen het niet sneeuwde lijkt het me wat voorbarig om te stellen dat tijdens de Paassneeuwval (waarbij de koudste temperaturen werden gemeten sinds 1931) mensen ineens minder met muziek bezig zijn. Wat doen ze dan liever? Met een geslipte vrachtauto op een brugleuning balanceren?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jerick
    Ik denk juist dat op de vrije dagen veel gedownload wordt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat met feestdagen niet gedownload wordt is gewoon klinkklare nonsens. Achteraf wordt door de megaman alles verklaard, lekker gemakkelijk. En ALS er eens een keer zinnige op- en aanmerkingen worden geplaatst zoals door Mieke vorige week, wordt er niet eens een opmerking over geplaatst, laat staan inhoudelijk op ingegaan. Maar ik vind het hele zinvolle aanbevelingen, die gedaan zijn:

    Koppel downloads aan betaalgegevens (zodat je niet met één creditcard via honderden IP adressen zogenaamde legale downloads creëerd). Dan ben je in een keer van het gemanipuleer af.

    Instores buiten beschouwing laten geeft elke artiest evenveel kans.

    En ALS "men" dat niet wil: laat dan ALLE downloads, op wat voor manier dan ook, meetellen en niet dat stompzinnige met twee maten meten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk Robert, ik had het zelf niet beter kunnen zeggen !

    Maar commentaar of reactie komt van de zogenaamde megaman nooit !

    Lekker makkelijk en wat een waardeloze site is dit zeg...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Beste Ed, trek je van die berichten niets aan ! Ik vind je site gaaf en bezoek hem elke week weer om je verslagen van de Nationale Hitparade.

    thom

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Noot van mij:
    dank je wel anoniem voor je commentaar. Helaas moet ik je gelijk geven.

    En wat Thom betreft: als je zo flauw bent te verwijzen naar Thom Visser, die het hele tweesporen beleid van de Megachartsn heeft aangetoond, dan vezoek ik je vriendelijk een andere nickname te gebruiken aangezien deze persoon hier, vanwege persoonlijke omstandigheden, nooit meer een commentaar zal kunnen afgeven, laat staat download.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Beste Robert, graag gedaan, maar mag ik vragen waar je thom visser van kent ?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hallo Anoniem, hij had een eigen site en die was ineens gesloten. Dus even navraag gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. thim

    Yeah Duffy op # 1 in de enige echte en wellicht die kwal van van der Boom morgen slechts verdiend op drie.

    Dat zijn de echte verkoopcijfers en niet anders !

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Sia en Work in de Top 10 , ik dacht 't nieeeeeeeeeet.

    De dancenummers onderaan, Krezip geen Top 30 en het tegengewicht helemaal onderaan.

    Goede voorspelling.

    NOT !

    BeantwoordenVerwijderen