zondag 1 juni 2008

Frank Verkooyen: Zo moeder zo zoon

Frank Verkooyen: Vrij met mij (89)

Hij schrijft en produceert nummers voor onder anderen Rob van Daal, Grad Damen, Marieke, Will Tura, Theo van Cleeff en the Cooldown Café. De nummers worden opgenomen in zijn eigen studio in Breda. Hij runt een eigen bedrijf the Boom!Music in Breda. Zijn nieuwste aanwinsten heten Ferry (Goorden) en zangeres Dilona. Zijn laatste succes boekte hij met Tony Jordan en de single ‘Voor jou … mama’, vorige week nog op #82. Aan een album met Tony wordt de laatste hand gelegd. Maar zelf lukte het hem nog nooit een hit te scoren. Daar komt deze week verandering in, want ‘Vrij met mij’ komt binnen op #89 en is de eerste hitsingle voor Frank Verkooyen.

Frank heeft de liefde voor muziek niet van een vreemde. Zijn moeder Riki was zangeres en volgde Annie de Reuver op bij het Duo x; zanger was Pierre Kartner. Daarna ging het duo met een andere zanger over in Duo onbekend. Daarnaast runde ze bijna veertig jaar muziekhandel Verkooijen op de Haagdijk in Breda. Zijn vader Ad speelde in een band en had een opnamestudio achter de winkel. Op zijn zevende trad Frank voor het eerst op als trompettist in de band van zijn vader. Doordat de drummer van de band er mee ophield, nam Frank zijn plaats in. Af en toe zong hij een riedeltje mee en op den duur kreeg Frank zijn eigen nummers. In 1986 hield de band er mee op, en nam hij samen met zijn zuster Tosca, als Twice, het Engelstalige nummer ‘Come and take me’ op.

Na verloop van tijd sloot Frank een platencontract af bij Koch international en verscheen de single ‘Ja jij’, dat goed werd ontvangen. Het liep nog beter met ‘Ik mis je’ dat net geen notering kreeg (#8 in de toenmalige Mega Tip 30), in 2001 gevolgd door het album ‘In eigen woorden. Zijn tweede album ‘Van harte’ is direct een cd met veertien nummers en een DVD met tien clips. Op het album zingt Frank een duet met René Schuurmans: ‘Een echte vriend’. Tom Jones (zijn favoriet), was even niet beschikbaar. Het mooiste wat hem ooit is overkomen is het maken van een clip met zijn dochtertje voor het nummer ‘Huil niet papa’. Onlangs heeft Frank zijn ogen laten laseren, dus je zult hem niet meer met bril tegenkomen, of het moet een zonnebril zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten