zondag 1 juni 2008

Miller en Divini: Nederlandse dj’s stoffen oud project af

Miller vs. Divini: One way (93)

Miller en Divini, dat klinkt wel stoer, of niet? Als je een dj-duo bent, klinkt het in ieder geval een stuk geloofwaardiger dan Jochen van der Steijn en Ard Schilderink. Want dat zijn de echte namen van dit tweetal. Van de Steijn komt uit de Brabantse plaats Mill, vandaar dat hij de dj-alias Jochen Miller aannam. En Artento Divini die eeh, zal het wel gewoon een mooie naam hebben gevonden.

Divini kennen we al een tijdje. Twee jaar terug scoorde hij zijn debuuthit in samenwerking met Melvin Warning. ‘4 L.B.’ kwam toen tot #37. Artento Divini begon op zijn dertiende te draaien, eigenlijk als afwisseling voor zijn carrière als professioneel biker. Nadat hij als sporter de top had bereikt, besloot Artento het mixen en draaien weer op te pakken. Het duurde niet lang of hij kwam in contact met de eigenaar van het Scala dance theater; al snel was Artento de resident dj. In 2002 won Artento een lokale dj-wedstrijd en vanaf toen ging het hard. Hij draaide in die tijd op XXlerator (van de Matrixx) en in Index, een grote club in Duitsland. Ook op grote party's in Brazilië (Eco System 2.0) was Artento Divini dé man.

Jochen Miller is nog wat minder bekend. Vanaf z’n zestiende draaide hij als resident in de discotheek van z’n vader. Een paar jaar later kwam daar een wekelijkse draaibeurt bij in Zino’s in Tilburg. Sinds 2001 draait ook hij in de Matrixx in Nijmegen. Op de plaat werkte Miller samen met Cor Fijneman en solo als Silent electra.

Samen met Divini heeft Miller nu een aantal opnamen van dat Silent electra-project afgestoft. Het eerste resultaat van die samenwerking is bij deze binnen op #93: ‘One way’.

1 opmerking:

  1. hoeveel releases heeft Miller tot nu toe uitgebracht bij zijn platenlabel?

    BeantwoordenVerwijderen