vrijdag 6 juni 2008

Hitflits: Amy MacDonald verstevigt kopposities

Geen vuiltje aan de lucht voor Amy MacDonald: in de Single Top 100 verkoopt 'This is the life' bijna twee keer zoveel als de naaste concurrentie en in de Album Top 100 verkoopt haar evenzo getitelde plaat zelfs ruim twee keer zoveel. Het EK moet nog beginnen, maar bij ons is Schotland dus al kampioen!Over het EK gesproken: de wedstrijd om het populairste EK-lied is nog altijd in volle gang. Wolter Kroes gaat in de aanval met 'Viva Hollandia' (van 12 naar #7), maar diepe spits is René Froger, die met de voetbalversie van 'Bloed, zweet en tranen' binnenkomt op #6. Ook Dries Roelvink ('Onze jongens' op #36) en Wesley Bronkhorst ('Oranje is voor iedereen' op #78) scoren deze week met een voetballied.

Hebben we ook nog 'normale' muziek? Ja hoor: the Partysquad is op #12 binnen met 'Drop down' en EliZe maakt haar come back op #17 met 'Lovesick'. Opvallend is bovendien de groep Opus uit voetbalgastland Oostenrijk: hun 'Live is life' komt in de 2008-versie binnen op #69.
Zoals gezegd: ook bij de albums gaat Amy MacDonald aan de leiding. Alanis Morissette debuteert op #7 met 'Flavors of entanglement' en is daarmee de enige nieuwe in de top 10. Vlak daaronder komen Radiohead (met een best of), Opeth ('Watershed') en Normaal ('Ni-je nrs') binnen op respectievelijk 13, 14 en 16. We tippen nog even een leuke plaat van Alphabeat op #28 en de rest mag je zelf bekijken als je de link volgt.

Lees komende maandag de uitgebreide Megaman met alles over de 31 nieuwkomers, de snelle stijgers en de koploopster in de Single- en Album Top 100!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten