zondag 1 juni 2008

René Riva verruilt Italië voor Spanje

René Riva: Hola, Barcelona (80)

René Riva (geboren op 19 mei 1979 in Amsterdam) is in 2000 ontdekt door de familie Alberti, maar het talent dat zij in hem zagen, is er nog niet helemaal uitgekomen... Corry Verbrugge, de zus van Willy Alberti, ontdekte René en vond dat hij meer met zijn talent moest gaan doen. Dat resulteerde in 2003 in een eigen-beheer-single. Daar bleef het vervolgens even bij, totdat hij in 2005 op sleeptouw werd genomen door Willeke Alberti, het nichtje van zijn ontdekster dus. In het Radio 2 gala van het Nederlandse lied, waarin in dat jaar Willeke centraal stond, maakte Riva zijn tv-debuut. En kijk: dat leverde hem dat jaar twee hits op: ‘Ik pluk ’n ster voor jou’ (#59) en ‘C’est la vie’ (#53). Waarna het opnieuw stil bleef rond René. Beide hits kwamen in 2006 verrassend genoeg nóg eens in de Single Top 100 terecht, maar nu als remix. En, helaas voor René, met minder succes dan in de originele versie.

Maar René Riva heeft niet stilgezeten. Hij concentreert zich de laatste tijd steeds meer op Italiaanstalig materiaal. Dat leverde hem onder andere vorig jaar november een plaats op de middenstip op bij de voetbalwedstrijd Nederland-Italië; René mocht daarbij het Italiaanse volkslied zingen. Zijn single ‘Bella Margaritha’ van vorig jaar speelt zich af in Italië en gaat over een vakantieliefde.

Maar die single werd geen succes; vandaar wellicht dat Riva eens over een andere grens gaat kijken. Van Italië is hij overgestapt op Spanje. Met de vrolijke vakantiemeezinger ‘Hola, Barcelona’ heeft hij in ieder geval weer eens succes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten