maandag 19 september 2011

Anouk 3x genomineerd voor een Edison

Anouk: Save me (82)

‘Save me’ is de derde hitsingle van het meervoudig platina album ‘To get her together’ van Anouk. ‘What have you done’, op de melodie van ‘Onderweg’ van Abel, is weliswaar veel te horen geweest op diverse stations, maar is niet uitgebracht als (cd)singletrack. De meningen over ‘Save me’, dat misschien wel het beste weergeeft in wat voor situatie Anouk op dat moment verkeerde (the Unorthodox, haar ex, bedroog haar met overspel met onder andere haar kindermeisje en haar visagiste), zijn sterk verdeeld. De een vind haar 27e notering een zeurnummer, de ander een prachtig nummer. Wat dat laatste betreft, daar zal zeker het gospelkoortje, bestaande uit Berget Lewis, Jenny Lane, Shirma Rouse en Sandra Bierman, aan hebben meegedragen.

3x genomineerd

Nog twee weken en dan is bekend wie de Edison pop 2011 hebben gewonnen. Afgelopen woensdag, 14 september, maakte ANWB-filelezer John Bakker (hè?), in ‘Giel’ de genomineerden bekend in twee categorieën. In de categorie ‘beste zangeres’ zijn dat Ilse DeLange, Marike Jager én Anouk en in de categorie ‘beste nieuwkomer’, strijden Go back to the zoo, Ben Saunders en Krystl om het beeldje.

Vanochtend werden in het Radio-2 programma ‘De gouden uren’ de andere categorieën bekend gemaakt:
- beste zanger: Armin van Buuren, Rob de Nijs en Guus Meeuwis
- beste groep: Racoon, de Staat en Nick & Simon
- beste kleinkunst/theater: Claudia de Breij, Daniël Lohues en Ernst Jansz

In bovenstaande categorieën heeft een jury onder leiding van Leo Blokhuis het laatste woord. Daarnaast kan jij je stem uitbrengen op het beste album en het beste liedje. Ook daar zit Anouk bij, met ‘To get her together’ respectievelijk ‘Down & dirty’.

Afgelopen donderdag maakte de Edison Stichting bekend dat De Edsion Pop Oeuvreprijs 2011 naar Marco Borsato gaat, voor ‘zijn muzikale prestaties vanaf 1990’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten