maandag 19 september 2011

Is Dionne Bromfield de nieuwe Amy Winehouse?

Dionne Bromfield: Foolin’ (90)

Op de veertiende plaats komt ‘Body and soul’ binnen van Tony Bennett & Amy Winehouse binnen (zie ook daar). Zoals je weet overleed Amy op 23 juli 2011, maar is de doodsoorzaak nog steeds niet bekend. Dionne Bromfield, 15 lentes long, wordt vanwege haar stem, nu al de nieuwe Amy Winehouse genoemd. Onzin natuurlijk, want er bestaat geen tweede Amy Winehouse. Er is echter wel een directe link tussen beide zangeressen, want Amy is de peettante van Dionne.

Dionne Julia Bromfield (Londen, 1 februari 1996) heeft een Engelse moeder en een Jamaicaanse vader. Tot 2009 volgde ze lessen aan de Beaverwood meisjesschool in Chislehurst. Als je zo’n muzikale peettante hebt als Amy Winehouse, dan moet het wel raar lopen wil jezelf ook niet in de muziek belandden. Beiden zongen in 2009 het nummer ‘If I ain’t you’ van Alicia Keys en zetten het op YouTube.

In datzelfde jaar verscheen ‘Introducing Dionne Bromfield’ het debuutalbum van Dionne met vooral Motown covers, op Lioness records, het eigen label van Amy Winehouse. Toen voorspelde Amy dat Dionne een grotere ster zou worden dan haar zelf. “Ze is nu al zoveel beter dan ik was op die leeftijd.” Ook gaf ze haar nichtje het volgende advies mee: “Leef niet zoals ik!”.

Dionne was aanwezig tijdens het laatste optreden op 20 juli 2011 in het Roundhouse in Londen. In juli verscheen ‘Good for the soul’, het tweede album van Dionne, waarvoor ze voor tien van de vijftien nummers tekstbijdragen leverde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten