maandag 19 september 2011

Celine Cairo heeft muzikale genen

Celine Cairo: Got me good (57)

Twee jaar geleden was Celine Cairo te gast in De Wereld Draait Door, waar ze ‘Got me good’ zong. Ze had er toen net een trip naar New York opzitten, de prijs na het winnen van ‘The talent night’ opt 10 mei van dat jaar. In New York mocht ze optreden in Carnegie Hall. In december 2009 stond Cairo in de finale van De grote prijs van Nederland, waar ze derde werd. Een klein jaar later, op 8 september 2010, stond ze weer in Paradiso in Amsterdam, maar nu voor de presentatie van de EP ‘In the light’, waarop ‘Got me good’, dat nu, weer een jaar later, de Single Top 100 binnenkomt op #57.

Celine Cairo (Amsterdam, 1990) heeft Surinaamse en Friese roots. Ze groeide op in een gezin waar veel muziek was te horen, flamenco, jazz, funk, soul, pop en klassiek. Haar vader was drummer en regelmatig ging ze naar zijn optredens. Op haar elfde ging ze op zangles en drie jaar later volgde ze gitaarlessen en schreef haar eerste liedjes. Op haar zestiende won ze het Rozentuin Festival, een talentenstrijd tussen leerlingen van middelbare scholen, waar ze Mart Jeninga, haar latere bassist leerde kennen.
Daarna reisde Celine een jaar door Frankrijk om nummers te schrijven, haar familie te bezoeken en zich te oriënteren. Daar leerde ze Matthijs Lievaart, haar altviolist kennen, die muziekproductie studeerde in Hilversum. Samen namen ze het nummer ‘Hello memory’ op. Na haar reis naar Frankrijk maakte ze een Myspace profiel aan, en op 1 maart 2009 vormde ze met Mart op bas en Matthijs op altviool het trio Celine Cairo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten