maandag 19 september 2011

Carlos Barbosa helpt Stiekz-o-matic aan hit

Stiekz-o-matic and Carlos Barbosa: Big Brazil 2.0 (original mix) (98)

Als er een ‘Big Brazil 2.0’ is, dan moet er ook een ‘Big Brazil 1.0’ zijn, toch? En inderdaad die is er, allleen toen nog alleen met Stiekz-o-matic. DJ/producer Carlos Barbosa draaide ‘Big Brazil 1.0’ veel tijdens zijn tournee door Spanje en merkte dat het publiek er op uit zijn dak ging. Stiekz-o-matic, de maker van ‘Big Brazil 1.0’ maakte ook deel uit van die show, en dat bracht Barbosa op het idee, om met hem ‘Big Brazil 2.0’ te gaan maken.
Big Brazil 1.0’ is afkomstig van het album ‘The first1’ uit maart 2011 van Stiekz-o-matic. De basis van het nummer stamt al uit 1992: ‘Magalenha’ van Sergio Mendes & Brazil '66 op het album ‘Brasileiro’, gezongen door de componist Carlinhos Brown. Daarna is het nummer diverse keren gecoverd/gesampled. In 1995 bereikte het als ‘Whammer slammer’ in de uitvoering van het Nederlandse duo Warp 9 de tiende plaats.

De 33-jarige Carlos Barbosa scoorde vier dancehits waarvan ‘That Amsterdam sound’, samen met Junior Rodgers & Glenn B het verst kwam: #54 in 2008. Na B-bass recordings heeft hij zijn eigen label First class Music. Stiekz-o-matic noemt zich ook wel Stiko Junior en begon als rapper samen met Citton in het Nederlands.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten