maandag 21 november 2011

Bad medicine had weinig op met de muziek van Bon jovi

Bad medicine: Hang on to you (91)

Op 9 april won Bad medicine in 013 in Tilburg, de jaarlijkse wedstrijd van coverbands, ‘The clash of the cover bands’. Het had echter heel anders kunnen aflopen, want voordat de band, vernoemd naar het gelijknamige nummer van Bon jovi, op het punt stond om mee te doen aan de regionale finale in Limburg, verliet zanger Han Kempen de band wegens persoonlijke omstandigheden.

Vervolgens werd Leon Beelen gebeld, zanger in de European classic rock show en bij de Nederlands/Duitse formatie Ralle Rudnik & friends. Hij was bereid de band op dat moment te hulp te schieten. Omdat het Beelen de tijd ontbrak om gezamenlijk te repeteren, was hij genoodzaakt om in één week, tijdens zijn dagelijkse autorit tussen Neede en Apeldoorn, te luisteren naar de muziek van Bon jovi en te oefenen op de zang van Jon Bon Jovi.

Dat bleek hem zeer goed af te gaan en al tijdens het eerste gezamenlijke optreden in Paradiso in Amsterdam, klikte het goed met de anderen. Daarop besloot Beelen, wat de uitkomst ook verder zou worden, bij de band te blijven. De rest is geschiedenis, waarbij hij tijdens de finale ook nog eens werd uitgeroepen tot beste zanger. Naast de juryprijs die naar Bad medicine ging, koos het publiek voor de band Komen lopen. Beide winnaars krijgen een cd-contract en mogen een videoclip opnemen. Op donderdag 10 november nam Bad medicine een clip op bij het nummer ‘Hang on to you’, dat volgend jaar ook in Duitsland en Oostenrijk wordt uitgebracht.
Aanvankelijk had Bad medicine (ruim zes jaar geleden ontstaan uit een coverband dat verder wilde als tribute-act), weinig op met de muziek van Bon jovi. De keuze was louter gemaakt omdat nog niemand dat deed en de zanger (toen nog Han Kempen) de stem van Jon Bon Jovi goed kon nadoen. Naast de nieuwe zanger Leon Beelen (Jon Bon Jovi), bestaat de groep verder uit Mike Tillemans (Richie Sambora, gitaar), Ron Vaes (Tico Torres, drums), Harrold Naben (Hugh McDonald, bas) en Frank Everaerts (David Bryan, keys). Tussen haakjes staan de namen van de leden van Bon jovi die ze vertegenwoordigen.

Naast Bad medicine uit Limburg, bestaat er ook in Noord Holland een band met dezelfde naam. In tegenstelling tot de eerste groep die alleen Bon jovi nummers doet, presenteert die groep zich al jaren als ‘Top 100 Allround coverband’. Ook zij deden mee aan ‘The clash of the cover bands’, maar strandden in de landelijke halve finale gehouden op 10 februari 2007 in Paradiso in Amsterdam. Eind 2008 is deze band verder gegaan onder de naam Goet-Foud. Het bloed bleef echter kriebelen en eind 2010 vond er een reünie plaats en sindsdien treedt de band weer op in de oude bezetting.

Overigens is er in Chicago ook nog een band die Bad medicine heet en covers brengt van … Bon jovi. Daarin zit onder andere een lid van de groep Poison.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten