maandag 21 november 2011

Rammstein zet fans (even) op het verkeerde been

Rammstein: Mein Land (88)

Op 2 december verschijnt het verzamelalbum ‘Made in Germany 1995 – 2011’ van de Duitse groep Rammstein. Daarop staan zestien nummers, waaronder één nieuw nummer, ‘Mein Land’, dat binnenkomt op #88. In Nederland scoorde de groep tot deze week dertien hits, waarvan er tien ook op het album staan. ‘Feuer frei!’ (#70 in 2002), ‘Benzin’ (#25 in 2005) en ‘Mann gegen Mann’ (#35 in 2006) staan er niet op. Overigens zijn de andere vijftien nummers niet helemaal hetzelfde, want voor het verzamelalbum zijn alle nummers opnieuw geremasterd.

Bij ‘Mein Land’, de veertiende notering bij ons, hebben de heren een hilarische videoclip gemaakt, opgenomen op Sycamore beach in Malibu, California. Het is één grote parodie op de Beach boys, en andere groepen die in de jaren ’60 bekend stonden om hun surfsound, kompleet met diverse dames in passende badkleding uit die tijd.
Maar na ruim 3,5 minuut veranderen de overdreven beschaafde personages in ‘wilde feestende beesten’. Ze worden daarbij opgezweept door de muziek van Rammstein, die inmiddels hun strandbloesjes hebben vervangen door een heel andere outfit, kompleet met doorlopen ogen. En zo kennen we Rammstein weer!

Gelijk met het album loopt de gelijknamige Europese tour tot en met maart 2012, waarbij de groep op 4 maart 2012 de Rotterdamse Ahoy zal aandoen. Daarna doet de band een tour door Noord-Amerika. Zullen ze daar ook op een strand gaan spelen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten