maandag 21 november 2011

Vijfde Sinterklaashit voor de Gebroeders Ko

Gebroeders Ko & Joris en Boris: Sinterklaas in een raket (15) *** hoogste eersteweeks ***

Over twee weken zal in menige huiskamer Sinterklaas worden gevierd. De Goedheiligman is dit keer jarig op een maandag (5 december), dus de meeste mensen zullen Sinterklaas in het weekend daarvoor vieren. Tot die tijd hebben de Sinterklaasnummers nog de tijd om te scoren, want daarna is het volop tijd voor die andere klaas.

De afgelopen twee weken kwam er telkens een Sinterklaashit bij. Het begon met ‘Feest in Nederland!’ van de Pietentoppers (deze week gezakt naar #94) en werd gevolgd door ‘Mijn vriend Sinterklaas’ van Maikel ten Voorde (deze week gestegen naar #35). Deze week volgt #3: ‘Sinterklaas in een raket’ van de Gebroeders Ko & de boeven Joris (= Martijn van Nellestijn) en Boris (= Richard de Ruijter).
Het nummer is geschreven voor de film ‘Sinterklaas en het raadsel van 5 december’, die op 5 oktober in première ging en afgelopen vrijdag de 100.000e bezoeker mocht verwelkomen, goed voor goud dus. Gastrollen zijn er onder anderen voor Gerard Joling, Peter van de Vorst en Frans Duijts. Een vaste rol in deze Sinterklaasfilms is voor Coole Piet Diego, die het titelnummer zingt. Op twee liedjes na zijn alle liedjes uit de film en op de cd gezongen door de Gebroeders Ko.

handvol Sinterklaashits

De Gebroeders Ko hebben al aardig wat ervaring opgebouwd met het scoren van Sinterklaashits, want dit is al hun vijfde. Hierbij een overzicht:
2005: ‘Sinterklaas disco’ (#32)
2006: ‘Sinterklaas boot (Boten Anna)’ (#2)
2007: ‘Zwaai maar dag Sinterklaasje’ (#18)
2008: ‘De knippieten’ (#84)
2011: ‘Sinterklaas in een raket’ (#15)

De hoogste eersteweeks van vorige week, ‘Bij je zijn (live Symphonica in rosso)’ van Nick & Simon, zakt in de tweede week van de zesde naar de 27e plaats. Volgende week, 25 november, verschijnt de dubbelcd/DVD ‘Symphonica in rosso’. Tevens verschijnt die dag de dubbelcd ‘#1’ van Marco Borsato. Dat wordt dus nog een heftige strijd rond de #1-positie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten