dinsdag 17 januari 2012

Gotye enthousiast over cover van zijn liedje

Walk off the earth: Somebody that I used to know (9)

Een week geleden kenden nog maar weinigen de Canadese groep Walk off the earth. Inmiddels hebben meer dan 19 miljoen mensen de clip op YouTube bekeken van hun versie van ‘Somebody that I used to know’ van Gotye feat. Kimbra, dat zelfs op meer dan 45 miljoen staat.

Walk off the earth schrijft ook zelf nummers, maar is gespecialiseerd in het coveren van nummers, maar dan wel op hun eigen opvallende en soms amusante manier. Voor ‘Somebody that I used to know’ maakt het gezelschap gebruik van slechts één gitaar, die door alle leden wordt bespeelt. Het is echter niet alleen de opvallende clip (beeld), maar juist de eenvoud van hun versie (geluid), dat het nummer ook het beluisteren waard maakt. Het gevolg is dan ook dat het nummer genoeg is gedownload voor een negende plaats. En inmiddels zijn er ook al weer mensen die de versie van Walk of the earth playbacken!

Ook Wally de Backer, alias Gotye, laat via Twitter weten zeer enthousiast te zijn over de versie van Walk off the earth: “Ik weet alvast aan wie ik hulp moet vragen voor akoestische versies van ‘Somebody that I used to know’: Walk off the Earth. Hilarisch en briljant!”

De basis van Walk off the earth ligt in het Canadese Burlington in de provincie Ontario. Het kwartet bestaat uit Ryan Marshall (gitaar/zang), Gianni Luminati (bas/zang), Mike Taylor (keyboard) en Joel Cassady (drums). Ze bestaan sinds 2006, brachten twee albums uit en begonnen met het coveren van nummers van the Gregory brothers. Op ‘Somebody that I used to know’ krijgen ze hulp van Sarah Blackwood, stadsgenote en lid van de psychobilly- band the Creepshow en niet te verwarren van haar naamgenoot, ook zangeres, maar Brits.

Sarah Blackwood groeide op met de muziekcollectie van haar ouders. Op haar twaalfde verjaardag kreeg ze van haar vader een akoestische gitaar, die haar ook leerde er op te spelen. Naast frontvrouw van the Creepshow, heeft ze twee albums uitgebracht. Met Walk off the earth nam ze meer covers op, waaronder ‘Karma police’ van Radiohead en ‘Someone like you’ van Adele.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten