dinsdag 17 januari 2012

Impact The voice II blijft nog ver achter bij The voice I

The voice of Holland II– de kwartfinale

Nog steeds heeft The voice of Holland II niet die impact op de Single Top 100 als The voice of Holland I vorig jaar in dezelfde tijd wel had. Ben Saunders, de gedoodverfde winnaar vorig jaar had er toen al twee #1-hits opzitten. Daarnaast leverde de show nog twee andere top 10-hits op, waarmee het totaal op vier uitkwam. Dat alles was nog voor de kwartfinale.

Chris Hordijk: The a team (3)
Niels Geusebroek: Old & wise (13)
Charly Luske: (41)
Wouter Vink: Rain down on me (63)
Paul Turner: (90)


Pas deze week, ná de kwartfinale, levert The voice of Holland II de eerste top 10-notering en niet eens van de grote favoriet Charly Luske. Nee, het is Chris Hordijk die met ‘The a team’ binnenkomt op de derde plaats. Het nummer werd direct na de kwartfinales flink gedownload, waardoor het na het weekend op een haartje na (0,66%) binnenkwam op #2 in de voorlopige singlelijst. Maar doordat er geen vervolg opkwam (de show was immers al geweest op vrijdag en zaterdagavond) verloor het nummer aan kracht. Als het nummer voldoende indruk had nagelaten, had het op eigen kracht nog binnen kunnen komen op de eerste plaats, en juist dat ontbrak, zoals ook bij de andere nummers het geval is in deze editie.

‘Signed sealed delivered’, de single van Charly Luske komt pas binnen op #41. Daar tussenin zit nog Niels Geusebroek met ‘Old & wise’ op #13. De rij van liedjes uit de kwartfinale wordt gesloten door Wouter Vink met ‘Rain down on me’, op #63 en Paul Turner met ‘Somebody that I used to know’ op #90. Maar volgende week zal dat heel anders zijn.

finalisten

Afgelopen vrijdag vond de halve finale plaats van The voice of Holland II. Al voor de uitslag kon van alle acht kandidaten hun nummer worden gedownload. Hier volgen ze alle acht, met eerst de finalist, zijn/haar nummer (eindscore) / verliezer, zijn/haar nummer (eindscore):
- Erwin Nyhoff: Nights in white satin (101,2 /Neils Geusebroek: With every heartbeat: 98,2)
- Iris Kroes: I can't make you love me (125,4 / Sharon Doorson: Deeper love: 74,6)
- Paul Turner: Don't stop me now (101) / Wouter Vink: Blauwe ruis (99)
- Chris Hordijk: Time after time (104,5) / Charly Luske: A change is gonna come (95,5)
Afgelopen zondag begon het mediaoffensief van de vier finalisten met een uitzending van ‘Life4you’ die er geheel aan gewijd was. Deze week zul je de vier finalisten overal tegenkomen, in kranten en tijdschriften, maar vooral op straat en in radio en tv-programma’s. Want alle downloads die ze deze week binnenhalen tellen dubbel mee voor de finale aanstaande vrijdag. Op het moment dat we dit schrijven, worden er van ‘Time after time’ van Chris Hordijk, ruim twee keer meer dan van ‘I can't make you love me’ van Iris Kroes gedownload. De andere twee volgen op een straatlengte afstand.

1 opmerking:

  1. Heeft er alles mee te maken dat er minder liveshows dit jaar zijn vanwege een andere programma-structuur...

    BeantwoordenVerwijderen