dinsdag 17 januari 2012

Nederlandse Birdy scoort al na 1 dag

Anna Verhoeven: Signal (20)

Afgelopen donderdag, 12 januari 2012, koos 3FM dj Giel Beelen in zijn ochtendprogramma Anna Verhoeven tot de Nederlandse Birdy. Nadat in december 2011 de echte Birdy bij Beelen was langs geweest, regende het mailtjes van jonge meisjes die zeiden ook zo mooi te kunnen zingen. Beelen, die regelmatig aanschuift bij De Wereld Draait Door, deed in het programma een oproep voor de Nederlandse Birdy. Niet minder dan 366 meisjes, twee zusjes en een enkele jongen meldden zich aan.
Vervolgens mochten zijn luisteraars stemmen en daar rolde een top 3 uit. Zelf had hij al, samen met andere mensen, een eigen schifting gemaakt, waarbij vijf meisjes overbleven. De afgelopen tijd kwamen alle acht meiden bij hem langs om een (eigen) liedje te zingen. Daaruit koos hij afgelopen donderdagochtend zelf de Nederlandse Birdy. Beelen over zijn keuze van Anna Verhoeven: “Anna heeft een prachtige Engelse uitspraak, zet haar liedje (ook een cover) heel mooi neer en het oog wil ook wat.” Kortom het perfecte plaatje, zij heeft volgens hem de Birdy-factor.

Dat plaatje was donderdagavond kompleet, toen de meiden langskwamen in De Wereld Draait Door en samen een korte versie van ‘Skinny love’ brachten. Daarna mocht de winnares, Anna Verhoeven, haar liedje zingen, ‘Signal’. Een uur na de uitzending stond de versie van Anna, bij de bovenste tien van de iTunes-downloadlijst en twee uur later zelfs op de tweede plek. De verkopen van alleen de donderdag zijn voldoende voor een #20-notering.

Anna is dertien jaar en komt uit Haaren in Noord-Brabant. Het was haar vader die reageerde op de oproep van Giel Beelen en haar opgaf. Eerder had hij al een filmpje van zijn dochter op YouTube geplaatst, toen nog zonder haar achternaam. Voordat Anna naar de 3FM studio kwam, had ze nog nooit opgetreden. ‘Signal’ is een nummer van Laura Jansen van haar album ‘Bells’ uit 2008.

Laura Jansen vertelde trots te zijn op de versie die Anna van haar liedje maakte. En Birdy zelf twitterde een felicitatie naar Anna met de titel van Nederlandse Birdy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten