maandag 16 januari 2012

Ilse DeLange eert overleden vader

Ilse DeLange: Without you (acoustic) (92)

Ilse Delange had het zich allemaal nog zo mooi voorgesteld. Vorig jaar schreef ze samen met Mathhew Wilder het nummer ‘Doluv2luvu’, dat ze aanbood als themanummer voor Serious Request, de jaarlijkse actie van 3FM en het Rode Kruis. Op maandag 21 november presenteerde ze het nummer trots aan 3FM dj Giel Beelen. Het nummer liet een heel andere Ilse horen, dan we van haar gewend waren. Ze wilde haar eigen ‘hello’ moment, aangezien degene die het themalied aanlevert, ook mag optreden op het afsluitende concert. En Ilse zag zichzelf lekker springen op het plein, zoals dat in 2010 gebeurde tijdens ‘Hello’ van Martin Solveig feat. Dragonette.

Zoals we weten is het anders afgelopen. De dag na de première hoorde ze dat haar vader Joop de Lange, die aan kanker leed, niet lang meer te leven had. Drie dagen later maakte ze dit wereldkundig op haar site en meldde dat alle activiteiten werden opgeschort. Ilse: “Zingen doe ik met heel mijn hart. En dit hart heeft even tijd nodig. Ik wil er zijn voor mijn familie en niet denken aan andere dingen.”

Die tijd heeft ze gelukkig gekregen, want haar vader heeft nog geleefd tot afgelopen maandag, 9 januari 2012. Joop de Lange overleed te midden van zijn familie op 73-jarige leeftijd. De dag daarop heeft Ilse het nummer ‘Without you (acoustic) op haar site geplaatst als eerbetoon aan haar vader. Hij was het, die er voor heeft gezorgd dat ze is gaan zingen.

‘Without you’ is een nummer van het minialbum ‘Live at home’, dat in 2007 verscheen bij het het album ‘Ilse DeLange live’. Op het minialbum, thuis live akoestisch opgenomen, stonden vier nummer nummers, die ze had geschreven met de bevriende songwriter/zanger Bruce Gaitsch.

De afgelopen week meldde een krant dat Ilse op 6 april zal optreden op Pleinpop in Alpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten