vrijdag 20 januari 2012

Hitflits: The voice of Holland II domineert singlelijst; eerste goud voor Chris Hordijk

We hebben er lang op moeten wachten, maar The voice of Holland II levert eindelijk de eerste #1-hit op in de Single Top 100. De eerste editie vorig jaar, was na de halve finale al goed voor drie #1-hits, allen voor Ben Saunders. De eerste dit jaar is ‘Time after time’ door Chris Hordijk, die daarmee na ‘The a team’ (op #4) en ‘Poker face’ (op #6), zijn derde top 10-notering scoort. Binnen een week zijn er meer dan 10.000 stuks van ‘Time after time’ gedownload, goed voor een (eerste) gouden plak voor Chris.
Van de vier finalisten scoort Chris het hoogst en gaat dus als #1 de finale in vanavond. Zijn voorsprong op Iris Kroes met ‘I can’t make you love me’ (op #3) is bijna 60%, op Erwin Nyhoff met ‘Nights in white satin’ (op #5) 66% en op Paul Turner met ‘Don’t stop me now’ (op #7) zelfs 72%.

Waarschijnlijk gaat het vanavond dan ook niet meer om wie de The voice of Holland II wint, maar wie tweede wordt en dat kan nog een spannende avond opleveren. Met zo’n voorsprong kan Chris de eerste plaats bijna niet meer ontgaan. Daarvan uitgaande, evenaart hij dan zijn zus Lisa Hordijk, die in 2009 X factor won met ‘Halleluja’. Lisa heeft zo’n 250 sms-jes gestuurd om haar broer te steunen. Samen zingen ze vanavond een duet. Andere gasten zijn Birdy, Taio Cruz en Gavin DeGraw.

De Single Top 100 van deze week wordt volledig gedomineerd door de tweede editie van The voice of Holland. Niet minder dan 22 nummers uit deze talentenshow (een record!), staan in de lijst. Tien daarvan zagen we al eerder langskomen, twaalf zijn er echt voor het eerst, waarvan je er nog zeven tegoed hebt:
#16 Iris Kroes: Nothing else matters
#23 Niels Geusebroek: Titanium
#33 Charly Luske: Nobody’s guy
#39 Wouter Vink: The reason
#58 Paul Turner: Reach out, I’ll be there
#73 Erwin Nyhoff: Rumour has it
#83 Erwin Nyhoff: The river

Vanwege de dominantie van The voice of Holland II, komen er maar negen andere nummers binnen, waarvan vier feestnummers, want het carnavalseizoen / après-ski tijd is weer aangebroken. De hoogste van die vier is ‘Ik laat je thuis’ van Gerst (op #45), een parodie op ‘Ik neem je mee’ van Gers Pardoel, die deze versie ‘wel lachen’ vind. Sowieso stukken beter dan de feestversie die het Feestteam er van maakte (deze week op #55). De andere feestnummers zijn:
#78 Double dj’s; Handen omhoog!, een moderne variant op ‘Hoofd, schouders, knie en teen’
#78 de Alpenzusjes: Hutje op de hei
#91 Alle 13 Jaanke: Orchidee

Buiten het Voice en feestgeweld, hebben we nog de volgende eersteweeks noteringen:
#30 Frans Duijts: Laat me nooit alleen
#71 R.i.o. feat. U-jean: Animal
#75 Bruce Springsteen: We take care of our own
#79 Go back to the zoo: What if
#87 Jason Derülo: Breathing

In de nieuwe Album Top 100 wordt de kans dat ‘21’ van Adele nog een keer terugstijgt naar #1, kleiner. De afgelopen twee weken kroop het album dichter naar de DVD/CD ‘Live at the Royal Albert Hall’, ook van Adele. Deze week wordt de afstand flink vergroot tot zo’n 25%.
Daarentegen gaat het ‘21’ in de Amerikaanse albumlijst wel voor de wind en bereikt een nieuw record. Het album gaat een 16e week in op de eerste plaats en dat is een Britse artiest met een studioalbum nog nooit eerder gelukt. Tot deze week werd dat record gedeeld door the Beatles met ‘Sgt Pepper’s Lonley Heart Club Band’ en ‘The wall’ van Pink floyd, elk met vijftien weken op #1. In vergelijking met internationale acts, evenaart ‘21’ deze week de soundtrack van ‘Titanic’, dat in 1998 ook zestien weken de Amerikaanse albumlijst aanvoerde.

Ach ja, en dan ‘19’, het debuutalbum van Adele. Dat is niet van de eerste plaats te slaan in onze Back Catalog Top 50, de lijst met albums ouder dan twee jaar. Van de 101 weken dat het album in die lijst staat, zijn er 63 weken bovenaan.

Vorige week kwam ‘Heavy flowers’ van Blaudzun binnen op de 4e plaats. Mede door het optreden op Noorderslag vorig weekend, weet het album zich redelijk staande te houden en levert slechts twee plaatsen in en zakt naar de 6e plaats. Op 20 februari wordt het album ook in Scandinavië uitgebracht en in mei volgt Frankrijk.

In deze maand vinden weinig grote releases plaats en dus vinden we de hoogte eersteweeks al op de 34e plaats. Het is er één van slechts acht stuks en dat zijn de volgende:
#34 Michel Teló: Na balada, vanwege the Voice is Michel tijdelijk zijn eerste plek kwijt met de platinasingle ‘Ai se eu te pego!’
#41 Various artists: The voice of Holland – seizoen 2 (live show 6)
#55 Gerard van Maasakkers: Lijflied
#56 Lisa Hannigan: Passenger
Bart Constant: Tell yourself whatever you have to
#74 Enter Shikari: A flash flood of colour
#75 Wooden saints: I know why your house is on fire
#80 Hospital bombers: At Budokan

Niet alleen de hitparade staat in het teken van The voice of Holland, ook dit hele weekend met vanavond de finale en zondag een bezoekje aan de Life4you studio. En na het weekend is er ook nog een Megaman die bol staat van The voice!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten