zondag 22 april 2012

Gusttavo Lima stookt Braziliaanse hitvuur op

Gusttavo Lima: Balada (28) *** hoogste eersteweeks ***

Terwijl Henk Dissel op ‘Lange nacht’ teruggrijpt naar een oud nummer van Michel Teló (zie onder #79), krijgt Teló zelf concurrentie van Gusttavo Lima, een andere Braziliaanse zanger. Op ‘Balada’ beproeft de acht jaar jongere Lima, hetzelfde recept als zijn landgenoot: een weinig muzikaal zeggend, maar zomers liedje, opgenomen in een live setting waar de jongens goed in naar voren komen, dat vooral meisjesharten sneller doet kloppen. Het leverde Teló een wereldhit op met ‘Ai se eu te pego!’, met 60.000 downloads het bestverkocht in 2012.

Nivaldo Batista Lima, geboren op 3 september 1989 in Presidente Olegário, Minas Gerais, in het noorden van Brazilië, heeft in eigen land al diverse hits op zijn naam staan, waarvan wij met ‘Balada’ het eerste voorproefje krijgen. Op zijn negende sloot Lima zich aan bij een koor, waarin hij de solo’s voor zijn rekening mocht nemen. Dat trok de aandacht van talentscouts, wat leidde tot een platencontract.
In 2009 bracht hij zijn eerste cd uit, die in eigen land platina werd. Vorig jaar volgde het live album ‘Gusttavo Lima e Você’, opgenomen op 3 juni in Patos de Minas in een stadion met 60.000 (vooral vrouwelijke) fans. ‘Balada’, dat letterlijk ‘feest’ betekent, is daarvan de hitsingle, die in de Vlaamse hitparade op #30 binnenkomt. Begin dit jaar verscheen zijn derde (ook live) album ‘Atualmente’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten