zondag 22 april 2012

Nick & Simon lopen weer #1-hit mis

Nick & Simon: Vrij (4)

Vorige week kwam ‘Vrij’ van Nick & Simon binnen op de dertiende plaats. Dat was uitsluitend op basis van de download, want er was nog geen fysieke cd-single voorhanden. Die verscheen een week geleden. En met nog een nieuw nummer, ‘De mooiste melodie’ én de videoclip van ‘Vrij’, verwachtten wij deze week een #1-positie.
Op maandag, dus met de eerste verkopen van de fysieke cd-single, steeg het nummer weliswaar naar de tweede plaats, maar liep nog zo’n 20% achter op ‘I follow rivers’ van Triggerfinger. Wellicht dat het er nog inzat op dinsdag, want daarna zou het niet meer lukken. Het effect van hun optreden in ‘Life4you’ vorige week zondag, ebde langzaam weg en verdere ondersteuning, zoals instores, ontbrak. Op dinsdag ging het echter de verkeerde kant op, want ‘Vrij’ zakte een plaatsje en uiteindelijk blijft er een 4e plek over met nog niet de helft van de verkopen van de #1 van deze week.

onvoldoende

Waar voorheen de fysieke verkopen van singles van Nick & Simon, maar ook van Jan Smit, voldoende tegenwicht gaven aan downloads, is dat niet meer het geval. Sterker, het is al de derde keer achtereen dat een single van het duo niet de eerste plaats bereikt. Iets wat daarvoor, met uitzondering van ‘Vlinders/Sant’s party’ (#5 in 2010), ondenkbaar was, toen ze zes keer achtereen een #1-hit scoorden. Die andere twee nummers die ook niet #1 kwamen, zijn: ‘Een zomer lang’ (#3) en ‘Bij je zijn (live in Symphonica in rosso 2011)’ (#6), beide in 2011. Willen ze dus weer een keer #1 komen, dan zullen Nick & Simon meer extra’s voor de fans uit de kast moeten trekken, want deze keer was het onvoldoende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten