zondag 22 april 2012

Luciana maakt ‘We own the night’ extra bijzonder

Tiësto & Wolfgang Gartner feat. Luciana: We own the night (80)

‘Yeah yeah’ van Bodyrox werd in 2006 pas een flinke hit toen de versie met zangeres Luciana Caporaso (Londen, 23 juni 1973) uitkwam. In eerste instantie kwam het nummer niet verder dan een 50e plaats, maar door de bijdrage van Luciana, sprintte het naar de 13e plaats. ‘What planet you on?’, de opvolger kwam in 2008 niet verder dan de 55e plaats. Wellicht dat er dit keer meer inzit voor Luciana met ‘We own the night’, dat ze in november opnam met Tiësto en Wolfgang Gartner. Daarnaast heeft ze nummers opgenomen met Bodyrox voor de film ‘Streetdance 2’ en samengewerkt met onder andere Kylie Minogue, Swedish house mafia, Taio Cruz en the Black eyed peas.

Wolfgang Gartner, geboren als Joey Youngman, is een Amerikaanse houseproducer. Zijn artiestennaam stamt uit 2008, toen hij een succesvolle dj was. Hij heeft zich vernoemd naar de gelijknamige coach van de voetbalclub Mustangs aan de universiteit van California Polytechnic, kortweg Cal Poly. De coach werd in 2005, na een carrière van 26 jaar, door de leiding van de universiteit aan de kant gezet. Vorig jaar bracht de dj/producer Gartner zijn eerste album, ‘Weekend in America’, uit.

Tiësto heeft nooit onder stoelen of banken gestoken, dat hij een groot fan is van Wolfgang Gartner. Tiësto: “Er zijn maar weinig producers met zo’n talent als hem. Samenwerken met hem is altijd al een grote wens van mij geweest. Ik ben dan ook blij dat het er eindelijk van gekomen is.”
En ook Gartner is zeer verrukt over de samenwerking, dat een idee was van Tiësto. Gartner: “Aanvankelijk was het een instrumentaal nummer, waar we al heel blij mee waren, maar het werd helemaal bijzonder toen Luciana mee ging doen.” ‘We own the night’ staat op Tiësto’s album ‘Club life – volume two Miami’, dat eind deze maand verschijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten