woensdag 30 mei 2012

Goud voor Gusttavo Lima

Gusttavo Lima: Balada (1) *** derde week op #1 ***

Voor de derde week voert Gusttavo Lima met ‘Balada’ de Single Top 100 aan. Hoewel de voorsprong op de #2, nog altijd ‘I follow rivers’ van Triggerfinger, flink is toegenomen, van 21 naar 32%, ziet het er toch naar uit dat het wel eens de laatste week voor ‘Balada’ kan zijn. Grootste kanshebber voor de #1 nu, is ‘Emphoria’ van Loreen, die daarmee afgelopen zaterdag het Eurovisie Songfestival won voor Zweden.

wel goud

In navolging van zijn Braziliaanse landgenoot Michel Teló met ‘Ai se ue te pego!’ (deze week op #9), behaalt ook ‘Balada’ de gouden status. In zes weken tijd zijn er meer dan 10.000 stuks van verkocht. Het nummer van Teló verkocht sneller, want het was al binnen dezelfde tijdspanne platina. Lima heeft dan ook nog een lange weg te gaan wil hij de verkoopresultaten van ‘Ai se ue te pego!’ evenaren, laat staan overtreffen, want die liggen inmiddels boven de 60.000 downloads, drie keer platina dus!

Nederlandse versie's

Van ‘Ai se ue te pego!’ verschenen diverse Nederlandstalige versies, waarvan vier de Single Top 100 bereikten. Vreemd genoeg is er van ‘Balada’ nog geen Nederlandstalige cover verschenen, althans geen die de hitparade heeft gehaald. Daar zou wel eens verandering in komen nu Dennis Bax met ‘Ja of nee – lê lê lê’ komt. Volgens Bax is het nummer geïnspireerd op de hits van Michel Teló en Gusttavo Lima. In 2009 scoorde Bax met ‘Para papa’, een cover van ‘Rap das armas’ van Cidinho e Doca en vorig jaar met ‘Fiësta Holanda (oy oy oy)’, dat een cover was van ‘Vem dançar kuduro’ van Lucenzo feat. Big Ali.

1 opmerking:

  1. Vanaf nu is er ook een nederlandse versie van dit nummer. Gemaakt door de Anseltaler Party Express genaamd Samen met z'n twee. Te luisteren op http://www.youtube.com/watch?v=MeUII6r8Yts

    BeantwoordenVerwijderen