maandag 30 juli 2012

Fabiënne Bergmans wil een carrière in Amerika

Fabiënne Bergmans: Feelings (66)

Na twee covers, ‘A team’ (#13) en ‘What you’re made of’ (#5), beide in maart, mag Fabiënne Bergmans eindelijk laten horen waar ze toe in staat is: het schrijven en zingen van eigen liedjes. Op 23 maart won ze de eerste editie van The voice kids.

‘Feelings’ kwam haar als het ware aanwaaien. Fabiënne: “Ik ging achter de piano zitten, ik speelde wat en dacht: dat is best mooi.” Ze was toen 12 jaar en had een vriendje die niet zo leuk was. Angela Groothuizen, jurylid en haar coach was zeer enthousiast over het nummer. Samen met Nico Brandsen nam ze de productie op zich.
Fabiënne is al sinds haar zesde bezig met muziek. Het begon met het schrijven van gedichten in het Nederlands, maar al snel werd het Engels, want ze droomt zelfs in het Engels! Dat vriendje is inmiddels ‘ingeruild’ voor Douwe, een leukere en betrouwbaarder jongen. Na een drukke periode, The voice of Holland en haar studie aan het Norbertuscollege in Roosendaal, heeft ze eindelijk vakantie en gaat ze een weekje naar Frankrijk. Daarna moet ze weer aan de bak, want later dit jaar zal er toch een volledige cd moeten komen, waar ze al wel zes nummers voor heeft liggen. Haar grootste wens is een carrière in Amerika, maar dan wel over 10 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten