maandag 30 juli 2012

Opposites laten fans wachten op nieuw album

the Opposites: Slapeloze nachten (2) *** hoogste eersteweeks ***

‘Slapeloze nachten’ van the Opposites is de voorloper van een album waarvan nog niet bekend is wanneer dat verschijnt. Twan van Steekhoven alias Big2 legt het uit tegenover VPRO’s 3 voor 12: “Die komt er wanneer we er zin in hebben. We releasen eerst een EP met vier nummers. Als we denken dat het tijd is voor een nieuwe EP, doen we dat weer. We willen de mensen een beetje hongerig houden.”

Willem de Bruin alias Willy vult aan: “Toch was een EP eerst helemaal niet de bedoeling. Om de zoveel tijd laten we een paar nieuwe tracks los, die allemaal op het album komen.” Twan: “We hebben harder dan ooit gewerkt. Het is niet normaal hoeveel nummers wij hebben gemaakt.” Dus de fans hoeven niet lang te wachten, want het duo heeft al genoeg tracks voor een album. ‘Slapeloze nachten’ is deze week Megahit op 3FM.

alles samen

Twee jaar geleden bracht het duo het dubbelalbum ‘Succes (door Willem) / Ik ben Twan (door Twan)’ uit, dat onafhankelijk van elkaar werd opgenomen. Daarna hebben de twee
een nieuwe studioruimte gehuurd, waar ze elkaar elke dag tegenkwamen. Twan: “Het was ook normaal om weer lekker samen muziek te gaan maken. Eerst maakte ik altijd de muziek en rapte of zong Willem daarop, maar nu hebben we echt alle muziek samen gemaakt. We hebben daardoor een andere sound ontwikkeld.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten