vrijdag 3 augustus 2012

Hitflits: Golden earring terug naar #1, top 5-hit voor Nielson (DBSSW)

Waar een tv-programma niet goed voor is. Afgelopen zaterdag zond de NTR het programma ‘Golden earring: Making Tits ’n ass’ uit, over de totstandkoming van het gelijknamige album van the Golden earring. Op 19 mei kwam het album binnen op de eerste plaats en beleefde vorige week de laagste notering: #22.
Dankzij de special rond het album sprint het album deze week naar de eerste plaats van de Album Top 100. Er zijn nu bijna 25.000 stuks van verkocht. Over een maand viert de band het 50-jarig jubileum, dus dan is een gouden plak wel een mooi cadeau.

Nog maar drie weken geleden maakte een album ook een sprong van minstens 20 plaatsen naar de eerste plaats. Dat was ‘Home again’ van Michael Kiwanuka, dat vanaf de 25e plaats kwam. Beide sprongen steken echter schril af bij de grootste sprong ooit naar #1, gemaakt op 11 oktober 1997 door Frans Bauer met zijn album ‘Weil ich Dich liebe’ dat vanaf de 93e plaats kwam! De #1 van vorige week, ‘Xander in concert’ van Xander de Buisonjé zakt naar de 17e plaats.

In een vrij rustige week qua eersteweeks noteringen, waarover zo dadelijk meer, zijn er twee acts die hun hoogste notering met één plaats verbeteren. Op #2 is dat ‘Every kingdom’ van Ben Howard en op #3 ‘Deze wereld is van jou’ van Gers Pardoel. Howard komt vanaf #8, Pardoel van #9. Gers kan wel een opsteker gebruiken, na het bericht de afgelopen week dat zijn voormalige managers hem voor de rechter slepen, omdat hij hen nooit zou hebben betaald. Gers heeft toegezegd dit alsnog te zullen doen, maar dat de heren nog een beetje geduld moeten hebben.

In navolging van haar debuutalbum ‘Sieneke’ uit 2010 dat de 7e plaats bereikte, scoort Sieneke met ‘Eindeloos’ ook een top 10-notering. Haar tweede album stijgt na twee weken op #11 door naar de 9e plaats.

Over naar de eersteweeks noteringen die op 1 hand zijn te tellen:
#28 Rick Ross: Good forgives – I don’t
#32 Testament: Dark roots of earth
#73 Conor Maynard: Contast
#88 Original soundtrack: Step up 4 - Miami heat
#99 Benny Neyman: Zoon van het zuiden [NL]

In de Midprice Top 50, de lijst met goedkopere albums blijft Guus Meeuwis de scepter zwaaien met ‘Het beste van Guus Meewis’, nu al voor de vierde week. De enige eersteweeks notering is afkomstig van Mike Oldfield met het album ‘Tubular bells’. Vorige week vrijdag was Oldfield één van de optredende artiesten tijdens de opening van de Olympic Games in Londen. Meer over de Olympische hits in de nieuwe Megaman.

‘De beste singer-songwriter van Nederland’ is nog in volle gang, maar levert nu al een #5-hit op. ‘Beauty & de brains’ van Nielson stijgt in de tweede week van de 40e naar de 5de plaats van de Single Top 100. Het nummer had wellicht hoger gestaan als het niet alleen te koop bij was iTunes.

Dit in tegenstelling tot de andere nummers in de top 5:
Met op #4 ‘Euphoria’ van Loreen (van 5), op #3 ‘This is love’ van Will.i.am feat. Eva Simons en op #2 ‘Slapeloze nachten’ van the Opposites. Beide zijn blijven staan en dat geldt ook voor ‘Balada’ van Gusttavo Lima, dat voor de achtste week bovenaan staat. Geen #1 dus voor ‘Let it be’ van Mike Massé, dat stijgt van 17 naar #7.

De eersteweeks noteringen op een rijtje:
#22 Jeroen van der Boom: Vurig verlangen [NL]
#33 Handsome poets: Sky on fire [NL]
#56 Sander van Doorn & MAYAENI: Nothing inside [NL]
#71 Jan Leliveld: Zonder jou [NL]
#77 Leo Rodriguez: Bara bará bere berê
#80 Lange Frans: Beloofd is beloofd [NL]
#84 Mark Ronson feat. Katy B: Anywhere in the world
#85 Ne-Yo: Let me love you (until you learn to love yourself)
#91 Franky Rizardo and Roul and doors: Blackout [NL]
#93 Cash cash: Michael Jackson (the beat goes on)
#96 the New shining: Can’t make up my mind [NL]
#97 Emeli Sandé: My kind of love

In de Megaman onder andere aandacht voor de Olympische hits. Daarnaast natuurlijk alle feiten achter de nieuwste hits. Na het weekend lees je er alles over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten