maandag 30 juli 2012

Xander wil weer een grote hit

Xander de Buisonjé: De wereld redden (98)

"Ik ben er echt zo ongelooflijk blij mee", liet Xander de Buisonjé afgelopen vrijdag weten toen hij hoorde dat zijn album ‘Xander in concert’ de nieuwe #1 was in de Album Top 100. Vervolgens bleek uit het persbericht van zijn platenmaatschappij CNR, hoe slecht hij op de hoogte is van zijn eigen successen en die van Volumia!: “Ik zit bijna vijftien jaar in het vak en heb nog nooit een nummer één gehad, ook niet met Volumia!.”

Zoals je in de Hitflits hebt kunnen lezen heeft Xander wél met Volumia! de eerste plaats behaald, dat was op 20 februari 1999 met het gelijknamige album. We hebben dat Xander nog even laten weten, maar hebben daar (nog) geen reactie op gehad. Vermoedelijk heeft hij het te druk met het vieren van zijn eerste solo #1-notering. Een notering overigens die hij bij lange na niet zou hebben gehaald als het album in een andere tijd van het jaar was uitgebracht. De verkopen van cd’s liggen in de zomer bijzonder laag, waardoor je er maar weinig hoeft te verkopen om #1 te komen. Maar voor de hitstatistieken maakt dat natuurlijk niets uit.

De wereld redden’, zijn tiende notering, is origineel van de Duitse zanger Tim Bendzko en heet ‘Nur noch kurz die Welt retten’ Het nummer stamt uit mei 2011 en bereikte vorig jaar de achtste plaats in Oostenrijk, de vierde in Zwitserland en de tweede in Duitsland.

Xander wil graag weer een grote hit scoren, want hij wil graag een concert geven in Ahoy in Rotterdam. Die hit is nodig om zalen uit te verkopen. Die grote hit zit er met ‘De wereld redden’ nog niet in, maar hij is er van overtuigd dat het concert in Ahoy er zeker een keer van zal komen. Zijn grootste solohit is nog steeds ‘Dit is jouw dag’, #14 in 2011.

De nummers voor het album ‘Xander in concert’ waren al gekozen, toen Xander via de manager van Glennis Grace getipt werd op het nummer van Tim Bendzko. Vervolgens werd daar een Nederlandse tekst opgeschreven en aan de playlist van het album toegevoegd. De singleversie is niet dezelfde als op het live album, maar opgenomen in de studio.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten