maandag 30 juli 2012

Mike Massé zingt voor het leven van zijn zieke zoontje

Mike Massé: Let it be (17)

Tot 20 juli was Mike Massé gewoon een begenadigd zanger uit Salt Lake City van covers van onder anderen U2, Radiohead, Coldplay en the Beatles. Daarnaast is hij ook vader van de (toen nog) 1-jarige Noah, die wat problemen had met het binnenhouden van voedsel. Een heftige griep, dachten zijn ouders. De dokters vertrouwden het echter niet en na een scan bleek dat het mannetje een hersentumor had. Er volgde een operatie, maar vanwege een heftige bloeding kon maar de helft van de tumor worden verwijderd. Voor een volgende operatie en chemotherapie is geld nodig, veel geld.

fans aanspreken

En dus vroeg Mike zich af wat hij zou kunnen doen om geld in te zamelen. Daarop raadde Cover Cows, zijn platenmaatschappij, hem aan de fans aan te spreken. ‘Neem en liedje op, zodat mensen geld kunnen doneren.’ Aangezien Mike een groot fan van the Beatles is, leek hem dat ‘Let it be’ het meest toepasselijk nummer was om op te nemen. Op 20 juli, de tweede verjaardag van Noah, plaatste Mike een filmpje met een oproep en zijn versie van ‘Let it be’ op YouTube. Cover cows regelde de rechten met de rechthebbenden en zorgde dat het nummer kon worden gedownload via ITunes. En zo is Mike Massé sinds 20 juli de zingende vader die geld inzamelt voor zijn 2-jarige zoontje Noah.

steun uit Nederland

In Nederland pakte Dumpert, onderdeel van GeenStijl, de video op en toen is het balletje gaan rollen. De video met de oproep van Mike, heeft veel indruk gemaakt. Sinds 24 juli is het nummer te koop en is het massaal gedownload. Vrijdag werd de weeklijst opgemaakt, maar als dat twee dagen later was geweest zou het nummer de nieuwe #1 zijn geweest. Nu komt het op basis van twee downloaddagen binnen op de 17e plaats in de Single Top 100. Daarnaast krijgt Mike veel donaties uit Nederland. En hij heeft al toegezegd, dat als de operatie is geslaagd, hij hier komt optreden.

‘Let it be’ was in 1970 de laatste #1 voor Beatles en afkomstig van het gelijknamige, laatste album. In 1987 werd het nummer gecoverd door Ferry aid, dat de 4e plaats bereikte. Ook toen ging het om een goed doel, maar daarover volgende week als Mike Massé op #1 staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten