zondag 30 september 2012

Fantasticos willen succes van the Sunstreams herhalen

Fantasticos: Weet je wat jij voor mij bent (67)

Tussen 1979 en 1988 scoorden the Sunstreams uit Groesbeek negen hits. De eerste, ‘Aan de grens van de Duitse heuvelen’, was gelijk hun grootste: #3 in augustus 1979. In die tijd moest je 100.000 singles verkopen voor een gouden plaat. Op 1.000 stuks na haalden ze die net niet. In 1995, het jaar dat the Sunstreams 30 jaar bestonden, viel de groep na een conflict uiteen, waarna een juridisch gevecht volgde over het recht om het gebruik van de naam.

reünie

Twee jaar geleden, in oktober 2010, kwamen Johnny Meijers (drummer) en Wim Lievers (accordeon) eenmalig bij elkaar als the Sunstreams. Dat was tijdens het 30-jarig bestaan van the Moonlights, gevormd door Angelien en Helen, twee dochters van Wim en Henk Janssen. Vorig jaar stapte Helen er uit.

Anno 2012 vormt Johnny Meijers (Amsterdam, 1949) met Henk Janssen (Groesbeek, 1965) het duo Fantasticos. De twee kennen elkaar sinds 1970, toen Henk the Sunstreams zag optreden in Groesbeek en onder de indruk was van het drummen van Johnny. Dat wilde hij ook! Ze werden vrienden en door de jaren heen, drumde en zong Henk bij menig orkestje, onder andere bij the Moonlights, voordat Sacha hem verving.

terug naar de jaren ‘60

Het duo Fantasticos bestaat nog maar ruim een maand. In augustus kwamen een aantal muziekvrienden bijeen die allen de ‘echte’ gezellige Hollandse muziek in de stijl van de jaren ’60 missen. Daarop werd het idee gelanceerd om Johnny en Henk, die al jaren vrienden zijn, aan elkaar te koppelen en de muziek van toen in een jasje van nu te verpakken. En daarmee waren de Fantasticos een feit. Er zijn zelfs plannen voor een heel album.

cover

‘Aan de grens van de Duitse heuvelen’ van the Sunstreams was een bewerking van een traditional. ‘Weet je wat jij voor me bent’ van de Fantasticos is ook geen eigen nummer. Het origineel heet ‘Weißt du, was du für mich bist’ (ja echt) en is van het Duitse duo die Amigos, die het in 2010 opnamen op het gelijknamige album. Die Amigos bestaat uit de broers Bernd en Karl-Heinz Ulrich en scoorde bij ons al twee albumnoteringen: ‘Mein Himmel auf Erden’ (#95 in 2011) en ‘Bis ans Ende der Zeit’ (#78 in augustus 2012).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten