zondag 30 september 2012

Kinderen voor kinderen zingen thema Kinderboekenweek

Kinderen voor kinderen: Hallo wereld (72)

Afgelopen vrijdag is ‘Hallo wereld’, het 33e album van Kinderen voor kinderen verschenen. Aanstaande vrijdag besteden we hier uitgebreid aandacht aan in een nieuwe Hitflits.

Als we ‘Voor Azië’ (#41 in 2005), de speciale single voor de actie ‘Nederland helpt Azië – giro 555’ voor de slachtoffers van de Tsunami in de Indische oceaan, niet meerekenen, stamt de voorlaatste Kinderen voor kinderen hit uit 1992: ‘Vuur en vlam’ (#49). Daarna scoorde wel elk jaar het Kinderen voor kinderen album, maar singlehits bleven uit. Tot dit jaar, want ‘Hallo wereld’ komt binnen op de 72e plaats en is in totaal de 13e hitsingle voor Kinderen voor kinderen.

Kinderboekenweek

Onder het motto ‘met boeken ontdek je de wereld’, is ‘Hallo wereld’ het thema van de Kinderboekenweek dit jaar, die van 3 tot en met 14 oktober wordt gehouden. De opbrengst van de cd + single gaat naar de stichting ‘My book buddy’, die het lezen van kinderen in ontwikkelingslanden stimuleert, door de aanschaf van afsluitbare boekingskasten. ‘Hallo wereld’ is geschreven door Tjeerd Oosterhuis, die als producer al jaren verbonden is aan Kinderen voor kinderen en Sjoerd Kuiper, schrijver van kinderboeken.
Het nummer wordt gezongen door het hele koor, waarbij Bloem, Noah, Yaël , Tamar en Mea de coupletten voor hun rekening nemen. De videoclip van ‘Hallo wereld’ is op 7 juli opgenomen op de Floriade in Venlo.  Vanaf 13 oktober besteed de VARA vier zaterdagen achtereen aandacht aan de acties die dit jaar worden gehouden.

live in concert

Op woensdag 24 oktober wordt de jaarlijkse Kinderen voor kinderen special opgenomen, dit keer in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De live show wordt gepresenteerd door Lex Uiting (VARA-radio en Kinderen voor kinderen songfestival) en Astou Toure (Schooltv). Aan het concert werken Ben Saunders, Kraantje pappie, Yes-R en Fresku mee. De uitzending op tv is op 10 november.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten