zondag 30 september 2012

Alex Vargas mag Sandra van Nieuwland dankbaar zijn (en andersom)

Alex Vargas: More (88)

Volgende week is er weer een nieuwe hit uit de blind auditions van The voice of Holland: Sam Holden met ‘Skinny love’. Deze week is er geen één, of toch wel? Want op #88 komt nog een versie van ‘More’ van Usher binnen, van Alex Vargas. In tegenstelling tot de voormalige #1-hit van Sandra van Nieuwland (deze week op #3 blijven staan), is Vargas echter geen deelnemer aan de Nederlandse talentenjacht.

voorbeeld

De versie die Vargas van ‘More’ opnam, is al meer dan een jaar oud. Op 7 april 2011 zong hij het nummer in de Snap! studio in Noord Londen. Vervolgens werd het nummer beschikbaar gesteld als download en scoort nu, met dank aan Sandra van Nieuwland, bij ons. Een versie overigens, die zeer dicht ligt bij die van Vargas, dus Sandra mag Alex ook dankbaar zijn!

Alex Vargas is geboren op 17 februari 1988 in het plaatsje Gentofte, in het zuid-oosten van Denemarken. Zijn vader komt uit Uruguay, zijn moeder uit Groot-Brittannië. Op zijn veertiende leerde Alex zichzelf gitaar spelen en begon hij met het schrijven van liedjes. Drie jaar later verhuisde hij naar Londen om daar een muziekcarrière op te bouwen. Hij bracht een EP uit en in 2008 kwam Alex onder contract bij Geffen records.

band

Hij vormde zijn eigen band Vagabond, waarmee hij een jaar later het album ‘You don’t know the half of it’ uitbracht. De band toerde en verzorgde voorprogramma’s van James Morrison en the Script. In februari 2010 trok Alex de stekker uit Vagabond, omdat hij een solocarrière ambieerde en een ruiger geluid. Dat horen we nog niet op de cover van ‘More’ van Usher, maar wellicht wel als zijn eigen album uitkomt, waaraan hij werkt in Los Angeles en Londen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten