zondag 30 september 2012

Pursuit of happiness gered door Aoki

Kid Cudi feat. MGMT & Ratatat: Pursuit of happiness (49)

Met ‘Pursuit of happiness Pursuit of happiness’ van Kid Cudi feat. MGMT & Ratatat is iets bijzonders aan de hand. Het nummer stamt uit oktober 2009 en sindsdien zijn er meerdere clips bij het nummer gemaakt. Telkens zonder een hitnotering. Dat die er nu wel is, heeft het gezelschap te danken aan Steve Aoki, die een remix van het nummer maakte. Steve Hiroyuki Aoki (Miami, Florida, 30 november 1977) heeft sinds 1996 zijn eigen label Dim Mak records, en heeft al drie hits op zijn naam staan, waarvan ‘No beef’ van Afrojack feat. Miss Palmer het verst kwam: #23 in 2011.

gitaren

Kid Cudi, pseudoniem van Scott Ramon Seguro Mescudi (Brooklyn, New York, 30 januari 1984), kennen we nog van twee hits: ‘Day ‘n’ nite’ vs Crookers (#4 in 2009) en ‘Memories’ van David Guetta (#3 in 2010). MGMT is een Amerikaanse groep die bestaat sinds 2005 en tot deze week één hitje scoorde: ‘Electric feel’ (#91 in 2008). Door hun gitaarwerk is ‘Pursuit of happiness’ meer een rocknummer dan een dancenummer.

studenten

Producer van ‘Pursuit of happiness’ is Ratatat, die ook meewerkt aan het nummer. Ratatat heeft niets van doen met het gelijknamige Franse muziekprogramma, maar staat voor het duo Mike Stroud en Evan Mast, uit New York. De twee maken elektronische rockmuziek. Ze kennen elkaar uit hun studententijd en namen nummers op onder de naam Cherry. In 2004 brachten ze hun eerste album uit, getiteld ‘Ratatat’. Ze toerden met onder anderen Björk, Daft punk, Franz  Ferdinand en the Killers. Nog dit jaar moet het tweede album van Ratatat verschijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten