maandag 17 december 2012

Floortje Smit: weer geen winnares

Floortje Smit: Every breath you take (7)
Alone (52)
She wolf (89)

‘Als ik maar niet weer tweede wordt, net als in Idols-3’, had Floortje Smit nog voor het begin van de finale van The voice of Holland geroepen. Dat werd het inderdaad niet, want dit keer  eindigde ze derde achter Johannes Rijpma. En dat terwijl ze de finale nog inging met een  voorsprong van zo’n 10% op Johannes. Na de tweede tussenstand waren de rollen omgedraaid en stond Floortje derde. Vervolgens overleefde ze de eerste afvalronde, waardoor Ivar het toneel moest verlaten. Maar bij de tweede afvalronde bleek Johannes sterker.

beter dan Idols

Dankzij de bekendheid door Idols-3 scoorde ze drie hits, maar verder dan #27 kwam ze niet, met ‘Wake up’ in 2006. Hoewel ze hoger eindigde bij Idols-3, levert the Voice haar, qua hits, meer succes op. Ze scoorde daardoor vijf hits, waarvan ‘Every breath you take’ (eigen keuze), het verst komt: #7. Het nummer was twee keer eerder een hit. In 1984 kwam the Police er mee tot #3. Beter deden Puff Daddy & Faith Evans feat. 112 het in 1997, toen ze hun nummer ‘I’ll be missing you’, baseerden op het origineel van the Police, en er #1 meekwamen (negen weken lang).

Laten we voor Floortje Smit hopen dat voor haar nu eindelijk deuren opengaan die de afgelopen jaren gesloten bleven, want dat verdient ze zeker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten