maandag 17 december 2012

Leona Philippo is The voice of Holland 2012

Leona Philippo: Could you be loved (1)   *** eerste week op #1 ***
Mesmerized (75)
I just want to make love to you (81)
Addicted to love (96)

Tot de finale van de derde editie van The voice of Holland moest Leona Philippo haar meerdere kennen in Sandra van Nieuwland, die de ene na de andere #1-hit scoorde. Zelf kwam ze niet verder dan de 17e plaats met ‘Mesmerized’, het nummer uit de blind audition. Maar toen bleek dat Sandra de finale niet had gehaald, werd ze alsnog omarmd door de downloaders waardoor ze met ‘Could you be loved’ haar eerste #1-hit scoort.

Het origineel namen Bob Marley & the wailers op in 1979 voor het album ‘Uprising’, dat in 1980 werd uitgebracht. Zowel het album als de single bereikten bij ons de 4e plaats. In 1991 werd het nummer opnieuw uitgebracht en kwam tot de 27e plaats. ‘Could you be loved’ is diverse keren gecoverd, waaronder door zijn eigen kinderen. Die versies haalden de hitparade niet, wat wel gold voor die van Joe Cocker (#88 in 1997) en Lenny Keylard (#32 in 2010). Lenny deed in 2010 mee aan de eerste editie van the Voice en viel af in de zevende liveshow.

geen choice maar voice

De finale van The voice of Holland was er vrijdagavond uiteindelijk eentje tussen the choice of Holland (Johannes Rijpma) of the voice of Holland (Leona Philippo). “Gelukkig hebben we met Leona Philippo een echte Voice of Holland”, zei Marco Borsato na afloop.
Leona ging de finale in met een ruime voorsprong (zo’n 50%) op Floortje Smit, die bij de tweede tussenstand werd ingehaald door Johannes. Uiteindelijk gingen beide de finale in, waarna Leona won met 54,6% van de stemmen, wat ze op deze foto nog niet lijkt te beseffen. Johannes wel.

Na Ben Saunders (seizoen 2010/2011) en Iris Kroes (seizoen 2011/2012), is Leona Philippo (seizoen 2012) de derde winnaar van The voice of Holland. Het levert haar een contract op voor één album, een auto en een trofee.

nieuwe regels

De aanmeldingen voor de vierde editie van the Voice zijn al in volle gang. Tijdens die editie zullen een aantal wijzigingen in het format worden aangebracht. In navolging van The voice of Amerika, kunnen de coaches tijdens de battles, kandidaten van elkaar stelen. Daarnaast zullen meerdere talenten uit hetzelfde team de finale kunnen halen. Dit ter voorkoming dat een talent als Sandra van Nieuwland de finale mist omdat er in een team zoveel kwaliteit zit.  Vanaf augustus 2013 kunnen we het allemaal weer meebeleven!

De finale is geweest, dus kunnen we de balans opmaken. Deze week staan er 17 nummers in de Single Top 100, die uit The Voice of Holland komen. Dat zijn er vijf minder dan het record van 22 stuks op 21 januari 2012, vlak na de finale van de tweede editie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten