maandag 17 december 2012

Johannes Rijpma: wel the choice, niet the voice of Holland

Johannes Rijpma: When the lady smiles (12)

Tot deze week vertaalde de populariteit van Johannes Rijpma (Oudega, 13 mei 1992) zich niet in een notering in de Single Top 100. Doordat de startplaats in de finale bepaalt werd door het aantal downloads, werden de (Friese) fans wakker geschut en zorgen er voor dat ‘When the lady smiles’, zijn finalesingle, op #12 binnenkomt, waardoor hij de finale inging als derde en niet vierde zoals Ivar Oosterloo. Het origineel is van the Golden earring die er in 1984 de eerste plaats mee bereikten, vier weken achtereen.
Tijdens de eerste tussenstand schoof Johannes al een plaatsje op dat ten koste ging van Floortje Smit. Die tweede plek heeft hij weten te behouden, waardoor hij samen met Leona Philippo de finaleronde inging, die hij uiteindelijk met 45,4% van haar verloor.

In het dagelijks leven is Johannes Rijpma monteur bij Bos mechanisatie in Easterein. Tot zijn deelname aan The voice werkte hij daar vier dagen en ging één dag in de week naar school. Sinds zijn avontuur bij The voice (iemand zei: geef je voor de grap op), heeft hij één week vakantie gehad. De andere vakantiedagen heeft hij opgespaard voor het geval hij verder zou komen dan the battle, die in augustus werd opgenomen. Sindsdien werkt hij niet meer dan twee dagen per week en het is de vraag of dat snel weer meer worden!

Johannes is zo’n 5 jaar geleden met zingen begonnen bij de coverband Stainless.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten